Ultimul termen la Înalta Curte în procesul avocatului Radu Nistor

La Înalta Curte de Casație și Justiție se judecă luni, 26 iunie 2017, probabil ultimul termen în procesul de corupție intentat de către DNA avocatului Radu Nistor.
Avocatul argeşean Radu Nistor a fost condamnat în data de 11 august 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti. Acesta a fost judecat sub acuzaţiile de trafic de influenţă, fals în însrisuri sub semnătură privată, instigare la mărturie mincinoasă. Decizia judecătorilor Curții de Apel a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În noiembrie 2013, Radu Nistor a fost arestat preventiv de procurorii DNA Piteşti, fiind acuzat că ar fi primit o sumă de bani de la un sportiv care avea probleme cu legea, în schimbul banilor promiţîndu-i că va obţine o decizie judecătorească favorabilă, avînd influenţă asupra unor judecători. O altă acuzaţie de-a procurorilor a fost aceea că l-ar fi anunţat pe fostul prefect de Argeş Gheorghe Davidescu despre faptul că procurorii au obţinut un mandat de interceptare a convorbirilor sale, zădărnicind în acest fel o anchetă penală.
Trebuie menționat faprul că, la sfârșitul lunii octombrie 2013, după ce a fost reținut de către procurori, avocatul Radu Nistor a fost dus la Curtea de Apel pentru discutarea emiterii mandatului de arestare preventivă. Atunci s-a petrecut un moment impresionant, rar, de prietenie dar și de solidaritate de breaslă: nouă colegi din Barou s-au prezentat în fața instanței pentru a-l susține și, mai ales, pentru a-l apăra pe Radu Nistor.
Acesta a fost eliberat sub control judiciar după circa o lună de arest. Radu Nistor a fost, deasemenea, obligat de instanţă la plata sumei de 15.000 de lei, ce reprezintă cheltuieli de judecată.

Atât avocatul, cât și DNA Pitești au contestat hotărârea Curții de Apel Pitești

Procurorii DNA au fost nemulțumiți de hotărârea de condamnare cu suspendare a Curții de Apel, în ceea ce-l privește pe îndrăgitul avocat piteștean. Deasemenea, Radu Nistor, considerându-se nevinovat, a atacat hotărârea cu pricina la instanța superioară și ultimă, adică la Înalta Curte de Casație și Justiție. Procesul de aici a avur un  prim termen la sfârșitul anului 2016. Va avea, probabil, un ultim termen luni, 26 iunie.
Revenim cu noutăți. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea