UPIT aduce în noul an universitar mai multe schimbări pentru studenţi

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Universităţii din Piteşti, Dumitru Chirleşan, a anunţat câteva din noutăţile cu care va surprinde comunitatea academică la început de an universitar. Printre hotărârile aprobate de actuala conducere a UPIT, se numără majorări ale taxelor de studii, o nouă specializare înfiinţată, dar şi o creştere a locurilor subvenţionate de la toate specializările Universităţii.

Artişti renumiţi vor preda tainele actoriei studenţilor de la UPIT

Noul an academic va scoate la iveală cel mai nou program de studii al Universităţii din Piteşti, şi anume, cel de actorie, acesta făcând parte în cadrul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte. La acest moment, pentru admiterea în anul universitar 2017-2018 există 10 locuri libere, 5 dintre ele fiind subvenţionate. Candidaţii interesaţi de această specializare trebuie să ştie că taxa anuală de studio este de 4.500 de lei. Înscrierile la admitere pentru sesiunea de vară vor avea loc începând cu data de 10 iulie şi până pe 22, urmând ca probele de examinare să aibă loc pe 23 şi 24 iulie, rezultatele fiind afişate după ultima probă. La acest program de studii, şeful departamentului de Actorie va fi actriţa Mirela Cioabă, ce joacă pe scena Teatrului din Craiova. De asemenea, printre artiştii consacraţi ce vor face parte din această catedră a noii specializări, vor face parte Ştefania Cenean, actorul Adrian Titieni (fost coleg de liceu al rectorului Chirleşan), precum şi decanul Facultăţii de Arte a Universităţii Ovidius din Constanţa, Dana Hanţiu.

Rectorul Dumitru Chirleşan: “Chiar dacă mărim taxele de studii, aceastea tot rămân la cel mai mic nivel din România”

Noul an academic aduce şi câteva surprize neplăcute studenţilor. Aceştia fiind nevoiţi să scoată din buzunar pentru a achita taxele de studiu cu 200 de lei mai mult spre deosebire de anul trecut. În ciuda faptului că au fost făcute aproape an de an majorări ale taxelor la UPIT, rectorul Chirleşan afirmă că acestea tot se situează la cel mai mic nivel din ţară în ciuda acestei noi majorări: “Chiar dacă mărim taxele de studii, aceastea tot rămân la cel mai mic nivel din România.”
De asemenea, sunt puse la bătaie 3.615 locuri la toate programele de licenţă, dintre care 794 dintre acestea sunt subvenţionate, iar pentru master, există 3.300 de locuri, dintre care 416 sunt subvenţionate. Noul an universitar va aduce mai multe locuri subvenţionate atât la programele de licenţă (40) şi master (20), spre deosebire de anul trecut. Antoniu Neguţ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea