Argeșul - raiul proxeneților și prostituatelor

# O fostă profesoară de franceză dusă să se prostitueze de soțul ei în Elveția # Căderea rețelei de prostituate de lux condusă de „Vader” din Pitești
Reţeaua de proxeneţi care exploata sexual tinere în Europa de Vest, mai precis în Spania (Ibiza) şi Elveţia (Zürich), în schimbul unor sume colosale de bani a fost destructurată de procurori. Printre victime s-ar regăsi inclusiv o persoană care înainte de a fi păcălită şi dusă cu forţa în Elveţia a fost profesoară de limba franceză. Proxeneţii foloseau în afaceri metoda „Loverboy”, sau „Casanova”, în care femeia acceptă să fie prostituată din dragoste pentru iubit.
„Aceasta este doar una dintre zecile de femei care au căzut în capcana unor proxeneţi fără milă“, arată anchetatorii. Unul dintre proxeneţi s-a căsătorit cu o profesoară de limba franceză, pentru a-i câştiga încrederea. Imediat după nuntă, tânăra a fost dusă în Elveţia şi obligată să se prostitueze, împotriva voinţei sale. După aproximativ un an, femeia a refuzat să mai continue practicarea prostituţiei, fapt care a dus la divorţul celor doi. Potrivit monitorizării DIICOT, proxeneţii nu aveau niciun venit legal, dar se lăfăiau,  toţi trăiau în vile, aveau maşini de lux, mergeau frecvent în străinătate şi jucau sume importante la jocuri de noroc.

Mesajul unui proxenet cu „experiență” către unul începător: „Ai grijă cu diva, să schimbi maşina la sfârşitul lunii, fă să-ţi fie bine că e perversă”

Reţeaua de crimă organizată era coordonată de Marius Alexandru, zis „Vader” sau „Naşul”. „Ai grijă cu diva, să schimbi maşina la sfârşitul lunii, fă să-ţi fie bine că e perversă. Te iubesc. Fără milă. Fără dragoste!” Aşa suna mesajul lui Iulian Dîrnea, proxenet cu experienţă, către prietenul său Geani Pîrvu, începător în afacerile de prostituţie, conform ziarului „Adevărul”. Tânăra în discuţie „lucra” în clubul Globe din Zürich (Elveţia), iar Geani era pentru ea atât iubit, cât şi proxenet. Iulian Dîrnea şi Geani Pîrvu sunt doi dintre proxeneţii care făceau parte din reţeaua lui „Vader”.
Potrivit monitorizării făcute de procurorii DIICOT, gruparea s-a format în 2011, în Piteşti, iar „Vader” ar fi aderat în 2012 la aceasta. „Vader” era cel care îi băga în şedinţă sau care media conflictele dintre membrii reţelei.
Un colaborator DIICOT a purtat tehnică de interceptare şi i-a tras de limbă pe proxeneţi. Aşa au aflat procurorii că „Vader” era recunoscut pentru uşurinţa cu care reuşea să plaseze fetele în cluburile selecte. În schimbul acestui serviciu acesta primea sume cuprinse între 500 şi 1000 de euro.
Alex Vlaicu

*** *** ***

Prea mulți proxeneți, prea puține prostituate! Două dosare de proxenetism care au zguduit județul

Județul Argeș a devenit „raiul” proxeneților. Între 2016-2017, două dosare de proxenetism au tulburat meleagurile argeșene. În total, 55 de proxeneți sunt cercetați de organele legii, iar prejudiciul celor două dosare se ridică la 8 milioane de euro. Săptămâna trecută, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, au efectuat 71 de percheziţii domiciliare pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani.
Din totalul descinderilor, 53 au avut loc în Argeş, mai exact în cartierele Nord (blocurile L) şi Războieni (blocurile G1 şi D2) din Piteşti, precum şi la Câmpulung, cartierul Vişoi, Mioveni şi Bradu. Tribunalul Argeş a dispus ca 29 dintre inculpaţi, toţi bărbaţi, să rămână în arest preventiv, în timp ce o femeie a primit arest la domiciliu. Indivizii sunt acuzaţi că au exploatat sexual mai multe tinere, pe care le-au obligat să se prostitueze în cluburi de fiţe din Ibiza şi Germania.
Anchetatorii spun că prostituatele de lux au câştigat sume mari de bani, aproximativ 5 milioane de euro, bani care au ajuns la traficanţi. Au fost ridicați de anchetatori 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100  de franci elvețieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri,  9 tablete, 500 de grame de aur, în bijuterii,  un grinder, un pistol cu aer comprimat și 4 cartușe de carabină deținute ilegal, 34  de ceasuri de lux , în valoare estimată de circa 210.000 de euro.
De asemenea, s-a instituit sechestru asigurator pe 2 terenuri, estimate la circa 100.000 de euro, 8 autoturisme de lux, estimate la 200.000 de euro, și 8 imobile, estimate la 1.200.000 de euro.

25 de bărbați din Câmpulung - reținuți pentru proxenetism și spălare de bani

Pe 5 octombrie 2016, poliţişti de la Poliţia municipiului Câmpulung şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au efectuat 43 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Câmpulung şi a comunelor Bughea de Sus, Lereşti şi Poienarii de Muscel, la locuinţele unor alte persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. 25 de bărbați din Câmpulung au fost reținuți pentru proxenetism și spălare de bani în urma amplelor percheziții, o parte din ei fiind deja trimiși în judecată.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2016, persoanele vizate ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către 80 de femei, în state ale Uniunii Europene. Din activitatea infracţională, aceştia ar fi obţinut peste 3.000.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 25 de autoturisme, o motocicletă, aproximativ 500 de grame de bijuterii din aur, 82.000 de euro, 19.100 de lei, 18 ceasuri şi 114 volane auto.
Alex Vlaicu

*** *** ***

Învățătorul Ion Popescu a fost trimis în judecată pentru folosirea prostituției infantile

# Învățătorul de la o școală din Poienarii de Muscel riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă

La începutul lunii octombrie 2016, procurorii DIICOT Piteşti au efectuat mai multe descinderi în municipiul Câmpulung. Mai mulți bărbaţi şi o elevă de 17 ani au fost duşi la audieri, acuzele fiind foarte grave: trafic de minore, act sexual cu minore şi pornografie infantilă. Douăzeci de eleve minore, unele de 12 sau 13 ani, au fost în acest fel traficate, timp de mai bine de un an. Unul dintre cei urmăriți în acest dosar era Ion Popescu, învăţător la Şcoala Poienarii de Muscel. La data de 11.04.2016, la DIICOT Pitești s-a înregistrat o sesizare din oficiu întocmită de lucrătorii BCCO Pitești din cuprinsul căreia rezulta că numitul Ion Popescu racola minori prin oferirea de cadouri sau alte facilități cu scopul de a întreține relații sexuale cu aceștia. De asemenea, potrivit sesizării, acesta filma partidele sexuale cu minorii pe care ulterior le posta pe diverse site-uri în scopul șantajării persoanelor vătămate în cazul în care acestea refuzau să vină la domiciliul său. Învățătorul Ion Popescu a fost trimis în judecată la Tribunalul Argeș încă din luna februarie a acestui an, fiind acuzat de folosirea prostituției infantile. De asemenea, învățătorul riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă conform art. 216 indice 1 Noul Cod Penal: „întreținerea oricărui act de natură sexuală cu un minor care practică prostituția se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă”. Pe 6 iunie, Tribunalul Argeș a menținut măsura preventivă a controlului judiciar față de Ion Popescu.

Pentru prostituţie infantilă, „partenerii” profesorului au primit amendă penală

Partenerii de „afaceri” ai învățătorului au fost deja condamnați de Tribunalul Argeş. Dan Andrei Lică şi Alexandru Finţoiu, taximetrist, au fost condamnaţi la trei, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare. O altă persoană implicată în dosar, Alis Bărăitaru, de 17 ani, elevă şi campioană naţională la box feminin, care le furniza minore clienţilor, va fi asistată zilnic timp de şase luni pentru complicitate la trafic de minori şi proxenetism. Sentinţa a fost atacată cu apel.
De asemenea au fost cercetați pentru prostituție infantilă și câmpulungeanul Ştefan Nedelcu, de 71 de ani, şi Mihai Sorin Cârstea din Bascov. Pentru că şi-au recunoscut vinovăţia, cei doi au primit amendă penală. Musceleanul Ştefan Nedelcu, cunoscut în municipiul Câmpulung ca „Fane Hoţu”, trebuie să achite 2.700 de lei amendă penală, iar Cârstea - 54.000 lei.
Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea