Unitățile de asistență socială amendate de ISU Argeș cu 11.000 lei

# Proprietarii pot să depună documentația necesară obținerii autorizației de securitate la incendiu până la 30 septembrie
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al județului Argeș a susținut, săptămâna trecută, o conferință de presă în care a prezentat stadiul controalelor desfășurate în primul semestru al acestui an. De asemenea, o altă temă importantă abordată de către conducerea ISU Argeș a fost stadiul obținerii autorizațiilor de securitate la incendiu la diverse obiective din județ.
Trebuie menționat că, deși proprietarii aveau obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu până cel târziu la 30 iunie s-a stabilit ca data pentru obținerea autorizației să fie amânată până la 30 septembrie. Cei care vor avea depusă până la această dată documentația necesară obținerii autorizației de securitate la incendiu vor fi păsuiți de amenzile prevăzute de lege pentru nedeținerea documentului, cu condiția să se conformeze până la finalul anului în curs.

215 unități de învățământ din Argeș nu au autorizație la incendiu

În Argeș, din totalul de 532 unități de învățământ, 215 (53 grădinițe, 133 școli, 29 licee)  nu au autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, în primul semestru al anului, ISU Argeș a acordat amenzi de 27.500 lei. Cele mai multe amenzi au fost primite de unităţile de asistenţă socială, respectiv unităţi de îngrijire a copiilor instituţionalizaţi, bătrânilor şi persoanelor cu dizabilităţi. Au fost controlate 31 de unități și s-au acordat 12 amenzi în cuantum de 11.000 lei și 52 de avertismente. În ceea ce privește unitățile sanitare din Argeș au fost controlate de ISU 15 obiective și s-au acordat șase amenzi în cuantum de  8.500 lei și 40 de avertismente. Au mai fost controlate 22 de unități silvice și s-au acordat opt amenzi în cuantum de 4.500 lei și 74 de avertismente. În primul semestru al acestui an, au fost controlate 54 de unități de cult și au fost acordate patru amenzi în valoare de 3.500 lei și 94 de avertismente. De asemenea, au fost controlate 42 de unități culturale din județ fiind descoperite 222 de nereguli, dintre care cele mai multe organizatorice. Nu au fost acordate amenzi, ci doar 94 de avertismente. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea