Dosarul în care este cercetat Sever Stanciu, transferat de la Parchetul Judecătoriei Pitești la Parchetul Tribunalului Argeș

Din dosarul supranumit „Cheresteaua 1”, în care a fost trimis în judecată printre alții și Ion Andrei, zis Brânză, patronul firmei Andris, se fac cercetări la Parchetele județene împotriva unor funcționari publici care le-ar fi dat o mână de ajutor acestora în tăierea ilegală a arborilor din Argeș. Un astfel de dosar aflat în cercetare îi vizează pe fostul şef al ITRSV Ploieşti, Sever Stanciu, actual director în cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, şi pe doi foşti ingineri silvici ai instituţiei, Constantina Miu şi Daniel Ionuţ Bănică. Pe numele celor trei angajaţi de la ITRSV Ploieşti, între timp devenită Garda Forestieră Ploiești, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Deși, inițial dosarul a fost trimis spre cercetare Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, acesta a fost declinat spre competența Parchetului Tribunalului Argeș. Conform procurorilor, angajaţii ITRSV ar fi întocmit acte fără efectuarea de verificări efective în terenurile forestiere pentru a constata dacă arborii se încadrau în produse accidentale şi le aprobau pentru exploatări de mase lemnoase.

Cei doi foști ingineri de la ITRSV, trimiși în judecată într-un dosar cu prejudiciu de peste 2 milioane de lei

Cei doi foști ingineri silvici de la ITRSV Ploiești, Constantina Miu şi Daniel Ionuţ Bănică, sunt, în prezent, trimiși în judecată într-un dosar aflat pe rol la Judecătoria Curtea de Argeș. Potrivit procurorilor, angajaţii societăţii Lemnprod Foresta Ela Curtea de Argeş sunt acuzați că ar fi tăiat păduri de peste 26 de hectare, sub protecţia unor angajaţi care ar fi trebuit să o protejeze. Conform rechizitoriului, Vasile Burluş, reprezentant al firmei Lemnprod Foresta Ela, ar fi tăiat fără drept 5.485 metri cubi de lemn de brad din muntele Zîrna, comuna Nucşoara, procurorii estimând un prejudiciu de 2.224.124 lei. În rechizitoriul procurorilor se mai precizează că lemnul ar fi fost tăiat ilegal cu complicitatea unor angajaţi ai Ocolului Silvic Domneşti: a fostului şef de ocol Robin Vasile Dumitrache, a brigadierului Gheorghe Comănescu, a inginerului silvic Cătălin Vasile Pepenescu şi a pădurarului Ion Grigorescu.
De ilegalităţi ar fi ştiut şi Constantina Miu şi Daniel Ionuţ Bănică, foşti ingineri silvici la ITRSV Ploiești. În dosar există nu mai puțin de 11 părți vătămate și alte două părți responsabile civilmente, respectiv Garda Forestieră Ploiești și Regia Națională a Pădurilor Romsilva. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea