Campionatul Mondial de Kaiac Canoe pentru Juniori a blocat hotelurile din Pitești

# Pentru că nu s-au mai găsit locuri, unele delegații au fost cazate la Micești sau chiar în Curtea de Argeș
În perioada 27 – 30 iulie, Complexul Naţional Sportiv Bascov-Budeasa va reuni, în competiția de nivel mondial de kaiac canoe, peste 1600 de sportivi, din 93 de țări. Totalul persoanelor care vor veni la Bascov, din străinătate, este însă mult mai mare, de peste 2000 de persoane. Ocazie cu care s-a înregistrat, poate pentru prima dată după Revoluție, un grad de ocupare de 100% la toate unitățile turistice ale Piteștiului. Ba, mai mult, nemaigăsindu-se loc pentru invitații străini, unii dintre aceștia au primit rezervări la o pensiune din Micești și chiar la un hotel din Curtea de Argeș.
Atât autoritățile județene, cât și primarii comunelor din zona lacului în care se va desfășura competiția, Gheorghe Stancu (Bascov) și Nicolae Rachieru (Budeasa), s-au implicat direct în organizarea evenimentului, mai ales din punct de vedere al pregătirii infrastructurii. Drumul care face legătura dintre DN 7C Piteşti-Curtea de Argeş de Complexul Naţional Sportiv Bascov-Budeasa a fost asfaltat și lărgit, iar în zona porților de acces la pistele bazei nautice a fost amenajată o parcare, astfel încât traficul în zonă să nu fie blocat. Se tunde iarba, se peticește asfaltul, se aplică marcaje rutiere.

Competiția, pregătită de un fost deputat, fost ministru al Tineretului și Sportului

Complexul Sportiv Naţional Bascov – Budeasa, care deţine şi administrează baza materială sportivă destinată cu prioritate pregătirii loturilor naţionale şi olimpice, precum şi organizării competiţiilor sportive de nivel naţional şi internaţional, este în fierbere. Totul este luat la mână, centimetru cu centimetru. Zone destinate fiecărei delegații, zona arbitrilor, parcări, protocol, invitați, tabele de scor, steagurile națiunilor participante. Sute și sute de provocări, toate având termen de finalizare ziua de start a competiției. Șeful complexului a fost deputat în Parlamentul României, dar, mai mult, Ministru al Tineretului și Sportului.
Georgiu Gingăraș: „Anul acesta vom fi pregătiți la cele mai înalte standarde. Am fost pregătiți și la campionatul precedent, însă atunci a fost altfel. Atunci nici noi nu știam ce ne așteaptă, pentru că România nu organizase, niciodată, un campionat European. Acum, nici cei de la Federația Internațională, nici cei de la Federația Europeană nu au mai trimis delegați să verifice stadiul pregătirilor, aceștia fiind convinși că totul va fi conform standardelor, sau chiar peste. Este vorba și de ambiția noastră, ca județ, poate și a mea, ca fost ministru al sportului. Desigur, e o competiție mondială, pregătirile sunt complexe, însă știm ce ne așteaptă, știm ce trebuie să facem”.

Susținere totală din partea Ministerului Tineretului și Sportului, dar și din partea C.J. Argeș

Consiliul Județean Argeș s-a implicat în eveniment, deschiderea acestuia va fi în Piața Milea, sportivii și delegațiile vor vizita, prin grija instituției, obiectivele turistice importante ale județului. Același CJ, împreună cu primăriile limitrofe, au luat măsurile menționate mai sus pentru a asigura un bun acces la baza sportivă.
Georgiu Gingăraș: „Bugetul alocat de MTS este suficient pentru ceea ce avem nevoie. Acesta este de 1,8 milioane lei, bani necesari pentru cheltuielile aferente evenimentului, dar din care vom suplimenta și dotările necesare competiției: ponton, catamaran, bărci de supraveghere, balize de start etc. Pista, în momentul de față, este considerată a treia din lume, din mai multe considerente: în primul rând pentru că, în timpul competițiilor, apa este oprită la barajul din amonte, asigurând condiții optime pentru întreceri, fără curenți. Apoi, fiind o zonă depresionară, valurile sunt mici. Nu în ultimul rând, peisajul frumos adaugă un plus de valoare complexului. Intrarea va fi liberă, întreaga competiție va fi transmisă pe postul național de televiziune”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea