După ce a fost dat afară de consilieri, Frătică a fost scos din Primăria Bradu de către instanțele argeșene

# O spune avocatul: „Florin Frătică are nevoie de veniturile de viceprimar pentru că are copii mici de crescut”  # Tribunalul Argeș a respins acțiunea de suspendare a hotărârii prin care i s-a încetat mandatul de consilier local
Fostul primar din Bradu, Florin Frătică, a cerut la Tribunalul Argeș suspendarea actului administrativ, din 25 mai, prin care Consiliul Local Bradu a luat act de încetarea mandatului său de consilier local. Prefectura Argeş și Consiliul Local Bradu a constatat această decizie după ce Frătică a primit o condamnare cu suspendare în dosarul de incompatibilitate la Curtea de Apel Pitești.

 

 

Avocatul Gherghina Florea: „Înlăturarea a fost făcută cu tentă de abuz în serviciu pentru acest viceprimar considerat incomod”

Numai că Florin Frătică a considerat că nu se impunea pierderea calităţii de consilier local, respectiv viceprimar al comunei, aşa că a apelat la instanţă. Doar că Frătică a debutat, în procesul desfășurat pe 26 iunie, cu piciorul stâng, după ce a uitat să semneze un înscris care l-a depus la instanță. În fața judecătorului, avocatul Gherghina Florea consideră că înlăturarea clientului său din funcția de viceprimar i-a creat prejudicii acestuia, banii obținuți din această funcție fiindu-i necesari pentru… creșterea copiilor, deși Frătică e considerat ca fiind unul dintre cei mai bogați aleși locali din Argeș. „S-a urmărit ca petentul (n. red. Florin Frătică) să fie exclus din funcția de consilier local și de viceprimar al comunei Bradu. Ca prejudicii, în afară că nu a fost ținut cont de alegători, sunt și veniturile pentru că are familie, are copii mici de crescut… Înlăturarea sa a fost făcută cu tentă de abuz în serviciu, pentru acest viceprimar considerat incomod”, a precizat avocatul Gherghina Florea în fața judecătorului. Din partea Consiliului Local Bradu, reprezentantă în proces a fost secretara interimară Eleonora Chiran. Aceasta a pledat în fața instanței venind la Tribunal însoțită cu un dosar plin de acte. Se pare că argumentele secretarei au fost mai credibile, iar în aceeași zi, Tribunalul Argeş a respins acțiunea, decizia fiind cu recurs.

„Săracul” cu fonduri de investiții și conturi bancare de peste 250.000 de lei și terenuri de 100 de ha

Cum avocatul lui Frătică a considerat că acesta are nevoie de salariul provenit din funcția de viceprimar pentru creșterea copilului, vă precizăm, în continuare, declarația de avere a fostului edil din Bradu, completată la data de 20 aprilie 2016. Sunt enumerate bunuri în valoare de milioane de euro. Florin Frătică are împreună cu familia sa cinci terenuri intravilane de aproape 20.000 de mp, un teren forestier de 90,75 hectare, terenuri agricole de aproximativ 22.500 mp şi două terenuri extravilane de peste 72.000 de mp, toate fiind achiziţionate în perioada 1995-2014. Frătică mai are trecut în declarația de avere două case, una de 792 de metri pătraţi, din 2008, şi cealaltă de 640 de metri pătraţi, din 1995, dar și un apartament în București dobândit în 2016, aflat pe numele actualei soții, Alina Frătică. Interesant este că toate aceste bunuri menționate în declarația de avere din 2016 a fostului primar din Bradu apar ca titulari doar rude ale familiei sale sau apropiați, față de declarația din 2014 când printre titulari se regăsea și Frătică. Fostul primar al comunei Bradu a mai notat în declaraţia de avere că deţine monede din aur de aproximativ 50.000 de euro, bijuterii de 55.000 de euro şi ceasuri de 15.000 de euro. Florin Frătică are conturi bancare şi fonduri de investiţii în valoare totală de peste 250.000 de lei, deschise în perioada 2007-2016. Conform aceleași declaraţii de avere, acesta a împrumutat unor persoane 75.000 de euro şi peste 900.000 de lei către firmele HCF Prodcom Intermed și Grande Veneția. Fostul primar din Bradu are un credit în valoare de 70.000 de euro, pe care l-a luat în 2007 şi trebuie să îl achite până în 2037, altul de 217.700 lei contractat în 2016 și scadent în 2046, respectiv un alt credit de 4.369 lei. Ca urmare a vânzării de masă lemnoasă, fostul edil a obținut în 2016 și suma de 50.000 de lei.

Semne rele pentru Frătică! În timpul procesului a căzut curentul

Pe 26 iunie, tot la Tribunalul Argeș s-a judecat și contestația lui Frătică și a mai multor consilieri din Bradu, aflați în „opoziție”, împotriva depunerii jurământului de primar al lui Dănuț Stroe. Și de această dată, Frătică a fost urmărit de„ semne rele”, dacă la primul proces a uitat să semneze înscrisurile către judecător, de această dată a căzut curentul, iar procesul a fost amânat timp de un sfert de oră. Pe această speță, Tribunalul Argeș a amânat pronunțarea până la data de 3 iulie.

Frătică contraatacă cu plângere penală împotriva secretarei și primarului din Bradu

Și totuși, Frătică se consideră în continuare neîndreptățit și în acest sens a făcut plângere penală împotriva secretarei interimare a comunei Bradu, Eleonora Chiran, și a edilului Dan Stroe pe care îi acuză de abuz în serviciu. Motivul? Adoptarea hotărârii în care s-a luat act de sentinţa Curţii de Apel şi de opinia emisă de Prefectura Argeş, privind impunerea încetării de drept a mandatului de consilier local și, implicit, de viceprimar al comunei Bradu înainte de termen de către Consiliul Local și a faptului că hotărârea nu a fost supusă la vot.
De asemenea, trebuie menționat că Frătică a făcut plângere împotriva actualei secretare Eleonora Chiran, deși timp de nouă ani aceasta a lucrat sub coordonarea lui.
Alex Vlaicu

*** *** ***

Fostul primar din Bradu a epuizat și ultima cale de atac în dosarul în care a fost judecat pentru conflict de interese

# Instanța a respins contestațiile în anulare formulate de Frătică și de firmele sale de „casă”: Hcf Prodcom Intermed şi Grande Veneţia

Pe 15 iunie, Curtea de Apel Piteşti a dat hotărârea definitivă, dar nu și irevocabilă, în dosarul lui Florin Frătică de conflict de interese. Pedeapsa fostului primar din Bradu a fost redusă de la un an şi 6 luni la un an, fiind fixat un termen de supraveghere de un an. Frătică a apelat la ultima sa cale de atac în instanță, respectiv contestație în anulare. Pe 28 iunie, Curtea de Apel Pitești a respins și această cale de atac, prin urmare Frătică și-a pierdut și ultima speranță de a reveni ca viceprimar în comună după ce Consiliul Local Bradu i-a încetat de drept mandatul de consilier local. „Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii: Frătică Dragomir Tudor Florin, S.C. Hcf Prodcom Intermed S.R.L. şi S.C. Grande Veneţia S.R.L., împotriva deciziei penale nr. 489/A/15.05.2017 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti în dosarul nr. 24210/280/2014. Obligă pe fiecare contestator la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în hotărârea 669/2017 a Curții de Apel Pitești.
Reamintim că Florin Frătică era acuzat de conflict de interese întrucât în perioada în care a fost edil ar fi direcţionat 10 miliarde de lei vechi cãtre firmele familiei sale.
Între 2008 şi 2011, Frătică a acordat nu mai puţin de 22 de contracte, prelungite cu trei acte adiţionale, unor societăţii administrate de familia sa.

Alex Vlaicu

*** *** ***

Deși nu mai avea nicio calitate, Frătică a ținut morțiș să participe la ultima ședință a Consiliului Local Bradu

# Fostul primar chiar s-a semnat pe convocator, alături de consilierii locali

Tupeu fără margini? Autism politic? Sau... îngrijorare că gașca de consilieri, până acum strâns unită în jurul liderului (fostului lider) se va reorienta? Sau toate acestea la un loc, nimeni nu mai știe. Cert este faptul că, la jumătatea lunii trecute, s-a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Bradu. Fostul primar, viceprimar și consilier local, Florin Dragomir Tudor Frătică, s-a prezentat, cu seninătate și spre stupoarea tuturor celorlalți, la ședință, asta în condițiile în care i s-au constatat, oficial, încetarea mandatului de consilier local și, implicit, de viceprimar ale acestuia. Mai mult, ca să nu se creadă că nu are nicio treabă cu ședința (ceea ce era crudul adevăr), unul dintre consilierii săi locali s-a grăbit să îl treacă pe Frătică, în mod cu totul aiurea, pe convocator. La fel de aiurea, Frătică s-a grăbit să semneze.
Culmea, întrebat de unul din cei prezenți în sala de ședințe, cu privire la inoportuna sa prezență, Frătică a replicat: ”Vom vedea noi cine are dreptate...”. Între timp, procesele pierdute, atât la Tribunalul Argeș cât și la Curtea de Apel Pitești, au cam arătat cine are dreptate... A.S.

Click AICI pentru a vizualiza convocarea făcută de Primăria Bradu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea