Băiatul lui Ion Andrei „a scăpat” de dosarul de braconaj

# Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondate, prin hotărâre definitivă, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi de partea civilă Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva prin Direcţia Silvică Argeş # Daniel Ionuț Andrei este cercetat împreună cu tatăl său și într-un dosar de evaziune fiscală
Daniel Ionuț Andrei, băiatul lui Ion Andrei, patronul firmei Andris, a scăpat de unul dintre cele două dosare în care este cercetat. În anul 2014, în urma cercetărilor procurorilor din dosarul „Cheresteaua 1”, în care sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală 14 persoane, respectiv doi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, din care fac parte membrii clanului „Brânză”, în frunte cu Ion Andrei, și mai mulţi angajați de la Ocolul Silvic Valea Oltului, s-a disjuns un alt dosar în care era cercetat pentru braconaj Daniel Ionuț Andrei, băiatul lui „Brânză”. Daniel Andrei a picat pe interceptările telefonice din dosarul de evaziune fiscală și tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național în care era urmărit atât tatăl său, ca patron al firmei Andris, cât și el, în calitate de director al aceleiași firme. Pentru presupusa faptă de braconaj, în afară de acesta, au mai fost trimişi în judecată Marius Nițu, naşul său, Dinică Florin, zis „Rică”, muncitor la firma Andris, Marinca Constantin Cristian, zis „Duți”, Bărbărie Mihai Daniel și Petruţ Gheorghe Păduraru. Pe 6 iulie 2016, Judecătoria Pitești a decis achitarea celor şase inculpaţi, după ce au infirmat stenogramele, iar Parchetul Judecătoriei Pitești şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva au făcut apel la decizie. La exact un an distanță de la prima pronunțare, Curtea de Apel Pitești a respins, prin hotărâre definitivă, apelul acestora.
„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi de partea civilă Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva prin Direcţia Silvică Argeş, împotriva sentinţei penale nr. 1519 din 06 iulie 2016, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 2298/280/2014, intimaţi - inculpaţi fiind ANDREI DANIEL IONUŢ, PĂDURARU PETRUŢ GHEORGHE, NIŢU MARIUS, DINICĂ FLORIN, BĂRBĂRIE MIHAI DANIEL şi MARINCA CONSTANTIN CRISTIAN. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă partea civilă Regia Naţională a Pădurilor - ROMSILVA prin Direcţia Silvică Argeş , la 200 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parţial al apărătorului din oficiu , pentru inculpaţi, în sumă totală de 1.000 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”.
Daniel Ionuț Andrei a fost achitat în dosarul de braconaj, dar cercetările sunt departe de a fi finalizate în dosarul de evaziune fiscală și tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național în care a fost trimis în judecată împreună cu o parte din membrii familiei sale. Următorul termen al dosarului supranumit „Cheresteaua 1” va avea loc pe 10 iulie, unde judecătorul Tribunalului Argeș va decide dacă va fi realizată o nouă expertiza tehnică silvică.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea