Aceeaşi mizerie de nedescris la biobaza din Câmpulung

# Promisiunile făcute cu ceva timp în urmă de viceprimarul Ţâroiu au rămas…promisiuni. În urmă cu o lună şi jumătate, ziarul nostru relata situaţia câinilor de la biobaza din Câmpulung.  Atunci spuneam că biobaza de la marginea oraşului, aflată la graniţa cu comuna Bughea de Jos, este un adevărat focar de infecţie precum şi o reală ameninţare pentru trecători. Câinii sar gardul care, pe alocuri,  nu are înălţimea mai mare de 1,2 metri şi muşcă efectiv oamenii.
Mizeria de nedescris din interiorul biobazei ne-a spus aproape totul. Pentru cei circa 1000 de cîini am găsit o singură îngrijitoare. Adăpostul are şi o încăpere (un fel de coteţ ceva mai mare) unde câinii sunt – chipurile – operaţi, sterilizaţi etc. Ruine, noroi, mizerie, garduri căzute. Într-un cuvânt, dezinteres şi un posibil mare focar de infecţie. Asta au văzut ochii noştri la biobaza de la Câmpulung. La vremea aceea viceprimarul oraşului, Liviu Ţâroiu, ne-a spus că în maxim două săptămâni se vor face modernizări la biobază.
Am trecut pe acolo, la o lună şi jumătate, să vedem cum decurg modernizările la biobază. Am rămas profund „impresionaţi” de modernizările făcute. Un adăpost din plase este singura modernizare. Să nu vă închipuiţi că este o împrejmuire a biobazei, nu, este o împrejmuire făcută pe circa 50 metri pătraţi în interiorul biobazei, loc în care sunt ţinuţi câinii imediat după sterilizare. În rest aceeaşi mizerie de nedescris şi câini care au sărit gardul şi se plimbă nestingheriţi pe stradă. Singura schimbare faţă de acum o lună şi jumătate este că acum, când a dat căldura, este un miros îngrozitor, care se simte de la circa 100 de metri depărtare de biobază.
Am găsit acolo pe cineva dispus să stea de vorbă cu noi. Am aflat că acestea sunt modernizările care se fac la biobază şi că nu se poate face mai mult pentru că nu sunt fonduri. Problema cea mai mare, din punctul de vedere al domnului Dorin Toderuţ, este abandonul câinilor. Acesta era foarte revoltat de faptul că nu se amendează persoanele care abandonează câinii. L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea