Administratorul taberei de la Corbeni este deranjat după ce a primit amendă 1.000 lei de la DSP Argeș

# Florean Vișan: „Nu era normal să mă amendeze pe mine. Dar dacă primea amendă Direcția de Sport, mi-l puneam pe Achimescu în cap și mă împușca!” # După suspendarea activității, Centrul de Agrement Corbeni a realizat în doar patru zile lucrări ce trebuiau realizate timp de un an # A fost amânată cu două zile o tabără finanțată de Direcția Programe și Tabere pentru Tineret și Studenți a Ministerului Tineretului și Sportului
În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă prezentam cum activitatea Centrului de Agrement Corbeni a fost suspendată pentru condiții insalubre de către Direcția de Sănătate Publică. Reamintim că în data de 26 iunie, reprezentanți ai DSP Argeș au efectuat un control la Centrul de Agrement Corbeni fiind găsite mai multe probleme. DSP Argeș a acordat termen de remediere o săptămână pentru aceste deficiențe. Cum Florean Vișan, șeful Serviciului Centre de Agrement din cadrul DJST Argeș, nu a luat măsuri pentru remedierea acestora, pe 4 iulie inspectorii DSP au emis decizie de suspendare a activității pentru Centrul de la Corbeni până la remedierea tuturor deficiențelor.  După suspendarea centrului au fost remediate, pe repede înainte, în doar patru zile, lucrări ce trebuiau realizate timp de un an.

La patru zile de la suspendare, Centrul de la Corbeni a primit avizul de funcționare

Această grabă, consta în faptul că Direcția Programe și Tabere pentru Tineret și Studenți a Ministerului Tineretului și Sportului a aprobat finanțarea unei tabere naționale de arte combinate la Corbeni, Argeș, în perioada 5-11 iulie, organizatorii taberei fiind Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș și Asociația Terapie Ocupaționala pentru Copii și Adulți Argeș. Pentru că activitatea Centrului de Agrement Corbeni era suspendată, Florean Vișan, administratorul centrului, a amânat cu câteva zile tabăra încercând să rezolve situația cât mai repede cu putință. Așa se face că pe 6 iulie, la două zile de la suspendare, a fost luată probă de apă, iar pe 7 iulie a fost dat și buletinul de analiză microbiologică prin care s-a constatat că apa este în regulă din punct de vedere microbiologic. „Organele sanitare, conform procesului verbal nr 971, întocmit pe 7 iulie, au constatat că au fost remediate toate problemele și s-a propus reluarea activității centrului începând cu aceeași dată, de la ora 16.00”, ne-a precizat dr. Aura Copciag, şefa Direcţiei de Control din cadrul DSP Argeș. Câteva ore mai târziu au apărut copiii la Centrul de la Corbeni și au fost postate și poze pe profilul de Facebook al organizatorilor taberei.

Florean Vișan: „Sunt supărat că mi-a dat mie amendă DSP-ul, nu sunt eu ordonatorul de credite”

Printr-un răspuns la o solicitare formulată de ziarul „Atitudine în Argeș” față de problemele descoperite la Centrul de Agrement Corbeni, DSP Argeș ne-a informat că administratorul taberei a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 lei. Doar că și amenda a fost o „problemă” pentru Florean Vișan, administratorul Centrului de Agrement Corbeni, în afară de rezolvarea deficiențelor taberei: „Nu era normal să mă amendeze pe mine, dar trebuia să amendeze Direcția De Sport Argeș cu 100 de milioane și mai bine am acceptat să mă amendeze pe mine. După cum probabil știți, eu nu sunt ordonatorul de credite. Nu au fost bani pentru remedierea lucrurilor mărunte și de aici aceste probleme. Mi s-a acordat o amendă de 1.000 de lei. Sunt foarte supărat pe treaba asta că nu sunt ordonator de credite, nu e la pixul meu sumele care trebuie să meargă. Cei de la DSP mi-au spus <<vă dau amendă dumneavoastră că sunteți șeful centrului sau dau 100 de milioane (n.r. 10.000 de lei) pe Direcție>>. Vă dați seama că dacă primea 100 de milioane Direcția, mi-l puneam pe Achimescu în cap și mă împușca! (...) Eu sunt supărat că mi-a dat mie că eu puteam să zic că nu trebuie să îmi dea mie amendă. Eu am acceptat și am semnat pentru că dădea 100 de milioane la Direcție. Astfel zis, ridicam mingea la fileu la alții!”, a precizat Florean Vișan.

„Am dat amendă administratorului, nu instituției, pentru că el era obligat să asigure condițiile igienico-sanitare în tabără”

Cum Florean Vișan, șeful Serviciului Centre de Agrement din cadrul DJST Argeș, ne-a explicat că amenda dată de către DSP ar fi fost acordată în urma unei „discuții ca la târg” i-m întrebat pe cei e la DSP de ce au amendat administratorul taberei și nu Direcția de Sport și Tineret Argeș, mai ales că diferența dintre cele două amenzi era de… 9.000 de lei. „Am dat amendă administratorului, nu instituției, pentru că el era obligat să asigure condițiile igienico-sanitare în tabără. Administratorul a spus că nu a avut bani de la DJST Argeș pentru aceste lucrări, dar întrebat dacă a făcut referate scrise prin care să anunțe instituția de aceste lucrări, a menționat că a vorbit doar cu directorul fără să facă nimic oficial. Din această cauză a fost amendat el și nu instituția”, ne-a mai precizat dr. Aura Copciag.

Sorina Honțaru, director DSP Argeș: „A realizat în patru zile acolo ce trebuia să facă în tot anul!”

Centrul de la Corbeni a fost suspendat de către inspectorii DSP pentru că: finisajele interioare erau neconforme la blocul alimentar și la grupurile sanitare, o parte dintre instalațiile sanitare au fost defecte, nu există trusă de prim-ajutor, în urma analizei, apa a fost găsită nepotabilă din punct de vedere microbiologic, nu existau contracte de asistență medicală pe tabără, fișele de aptitudini ale personalului de la bucătărie și îngrijire nu erau încheiate pentru anul în curs, deși acestea se fac trimestrial, nu erau încheiate contracte cu firmă de salubrizare etc. Cu alte cuvinte centrul nu avea cum să găzduiască copii în tabără. Directorul DSP Argeș Sorina Honțaru ne-a precizat că administratorul acestor tabere nu este la prima abatere de acest gen: „A realizat în patru zile acolo ce trebuia să facă în tot anul! Acum doi ani la Nucșoara a fost la fel, nu s-a realizat nimic până nu am închis-o”, a precizat Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea