Primarul din Albota conduce, cu mână de fier, ședințele Asociației Comunelor din Argeș

# Ion Dumitru: ”O parte dintre colegii primari au venit cu secretarii, cu contabilii. Aceștia aveau o singură întrebare: care e salariul maxim pentru noi?...” # Ion Dumitru: ”Cei care au vândut rețelele de curent și gaze, aceste mari avuții naționale, ar trebui împușcați!...”
Adunarea organizată, săptămâna trecută,  la Albota, de președintele Asociației Comunelor Argeș, primarul Ion Dumitru, a fost strict legată de grila de salarizare. ”Este vorba de noua lege a salarizării. Unii dintre colegi nu au înțeles-o. Alții, aveau alte interese. Legea nu este complicată. Dacă îți permite bugetul, poți crește salariile. De la minimul pe economie, până la salariul vicelui, pe care nu ai voie să îl depășești. Insist aici, trebuie ca bugetul să îți permită, pentru că salariile se plătesc din veniturile proprii, din bugetul local. Mai sunt și alte probleme. Spre exemplu, depinde câți salariați ai în primărie. Eu, la Albota, am, în momentul de față, nouă. Din 32, cât am dreptul. Sunt primari de comune cu 2800 de locuitori care au 32 de salariați în primărie. Este o lege bună. Dacă nu îți atragi fonduri însă, dacă nu muncești și nu gândești în perspectivă, nu merge treaba. Nu vei putea, ca primar, să dai zeci de miliarde la salarii și să nu mai faci investiții în comună, de dragul salariaților.”, ne-a declarat primarul Dumitru.

O parte dintre colegi au venit cu secretarii, cu contabilii. Aceștia aveau o singură întrebare: care e salariul maxim pentru noi?...

Ion Dumitru s-a arătat nemulțumit de atitudinea adoptată, la ședință, de câțiva specialiști din aparatul tehnic al primăriilor participante. Aceștia erau interesați, spune președintele asociației comunelor, numai de cuantumul maxim al salariului, fix pentru ei.
Ion Dumitru: Am văzut, la ședință, că mulți  colegi au venit cu contabili, cu secretari, care erau interesați mai mult de plafonul maxim al salariilor proprii și de nimic altceva. Ideea însă a fost ca noi, primarii, ordonatorii de credite, să nu sărim calul. Au venit specialiști de la Prefectură, specialiști de la Consiliul Județean, de la auditul Asociației Comunelor. Discuția a fost foarte constructivă, lămuritoare. Pentru că, după cum se vede, nimeni nu îți mai arată nimic - și aici vorbesc de cei din instituțiile statului – ci toți te pândesc să te ardă, să te amendeze, să îți facă dosar penal. Înainte mai sunai la Curtea de Conturi și mai întrebai, primeai o sugestie, un sfat. Acum, toată lumea fuge de responsabilitate în aceste instituții. Nimeni nu mai dă nimic scris, nu mai există colaborarea aceea frumoasă, cum era acum zece ani, în care vorbeam cu toții și găseam callea cea bună, cea corectă. Acum, pentru instituțiile de control, victoria este se te prindă și să te amendeze, sau să îți facă un dosar la DNA…

Ion Dumitru: Cei care au vândut rețelele de curent și gaze, aceste mari avuții naționale, ar trebui împușcați!...

Discuția cu primarul din Albota s-a desfășurat, o bună parte din timp, pe fondul sonor, constant, al unui generator de curent de mare putere, care alimenta Primăria și Școala. Pentru că, în comună, curentul era oprit.
Ion Dumitru: Sunt membru de partid, PSD, din 1992, adică de un sfert de veac. Însă aș avea o singură recomandare pentru cei care au vândut rețelele de curent și gaze, aceste mari avuții naționale: glonțul! Ar trebui împușcați! Zeci de ani muncitorii români au dormit în barăci ca să spargă și să traverseze munții, să facă baraje, rețele de înaltă tensiune. Glonțul, indiferent dacă este membru PSD sau al altui partid! Ei opresc utilitățile când vor, fac ce contracte vor. Abuz! Doar ca să vă arăt, ca exemplu: am solicitat să introduc rețea de gaze în satul Cerbu. Furnizorul de gaze a acceptat, însă a venit cu propunere de cofinanțare, că altfel nu se poate. Eu să bag 13 miliade, iar Distrigazul 200 de milioane. Vă arăt documentul! Și ei, apoi, exploatează, ia redevență, ia de toate, nouă nu ne dau nimic! Despre ce vorbim?! Nu a venit nimeni să ne dea! Toți au venit și ne-au luat tot ce am avut!!!
Dar să revenim la întrunirea Asociației Comunelor, întrunire prezidată de Ion Dumitru, primarul din Albota. Acesta, după ce toată lumea s-a lămurit cu privire la noua lege a salarizării, după ce i-a muștruluit pe cei care visau cu ochii deschiși la salarii indecent de mari, i-a dus pe toți la o friptură, la restaurant.  Așa, da!
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea