Universitatea din Pitești - finanțare de peste 435.000 euro pentru noi mobilități Erasmus

# Upit va realiza mobilități noi cu unsprezece țări din afara Uniunii Europene
Universitatea din Pitești pune accent pe dezvoltarea relațiilor internaționale, iar oferta de studii în limbi străine reprezintă o prioritate strategică asumată de către conducerea actuală.
Dovadă în acest sens stă și seria continuă a performanțelor realizate în acest domeniu de Biroul de Relații Internaționale condus de către prorectorul Emanuel Soare, care a obținut, în premieră, o finanțare de peste 435.000 Euro din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) pentru noi mobilități Erasmus cu universități din țări terțe UE.
Performanțele au început în noiembrie 2016 când, tot în premieră pentru Universitatea din Pitești, a fost câștigat un proiect prin care au fost finanțate mobilități cu Universitatea din Mansoura, una dintre cele mai importante universități din Egipt.
De această dată, Universitatea din Pitești va putea realiza mobilități Erasmus cu universități din țări precum: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Egipt, India, Iran, Kazakhstan, Republica Moldova, Rusia și Ucraina.
Valoarea grantului câștigat de către Universitatea din Pitești o situează între primele 4 universități din țară. Bugetul UPIT pentru mobilități, conform prorectorului Emanuel Soare, a depășit suma de 800.000 de euro și se îndreaptă furtunos către 1 milion de euro.
Pe lângă cele unsprezece noi mobilități cu universități din țări terțe UE, Universitatea din Pitești consolidează oferta deja existentă a burselor Erasmus oferite studenților și cadrelor didactice în cele peste 20 de țări membre UE, pe care instituția le oferă de 20 de ani. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea