Autostrada Sibiu - Piteşti va avea un preţ dublu faţă de cel din Master Plan: 3,3 mld. euro în loc de 1,6 mld. Euro

Românii sunt buni de plată. Cea mai aşteptată autostradă din România a devenit mai scumpă. Conform unui proiect de act normativ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor valoarea totală a investiţiei pentru Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro, circa 15 miliarde de lei, preț dublu față de Master Planul General de Transport, adoptat anul trecut, care prevedea investiţii de 1,6-1,8 mld. euro.
De asemenea, premierul Mihai Tudose a avut și o discuție, săptămâna trecută, cu reprezentanții Dacia Renault despre dezvoltarea investițiilor în industria auto. Într-un comunicat de presă emis de Guvernul României se arată că premierul României a făcut referire și la finalizarea autostrăzii Pitești-Sibiu. „Avem tot interesul ca această autostradă să se concretizeze cât mai repede și am deblocat deja niște lucruri”, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, amintind faptul că documentația pentru două dintre secțiunile autostrăzii a fost înregistrată în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).
„România este o țară foarte importantă pentru Renault, iar Dacia este o marcă foarte importantă pentru Grupul Renault România și vrem ca povestea de succes și colaborarea noastră să continue”, a declarat în cadrul întâlnirii Yves Caracatzanis, președinte director general al Grupului Renault România. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea