Interlopii „Parfum” și „Titoașcă” - condamnați

Cornel Alexandru, zis „Titoaşcă”, Adrian Ioniţă Baronescu, zis „Parfum”, şi Adrian Popescu au fost condamnați de către instanțele argeșene pentru că au reţinut, fără voia lui, şi au torturat un bărbat, care se ocupă cu amenajări interioare, pentru că nu a executat lucrări pe placul lor. Pe 13 octombrie 2016, Poliţia Municipiului Piteşti a fost sesizată de Constantin Lucian Manda, că, pe parcursul aceleaşi zi, a fost reţinut într-o locuinţă unde ar fi fost ameninţat cu moartea şi lovit de mai multe ori cu biciul de către „Titoașcă”, „Parfum”, fiind prezent la întregul său coșmar și Adrian Popescu, un apropiat al celor doi interlopi, care în loc să îi ia apărarea arhitectului îl filma pe acesta în timp ce primea o „corecție”.

„Titoașcă” - 2 ani și 6 luni de închisoare, plus alți doi ani de executat dintr-o pedeapsă anterioară

Pe 14 iulie, „Titoașcă” a fost condamnat de către Judecătoria Pitești pentru infracțiunea de șantaj la 2 ani şi 6 luni închisoare. De asemenea, acestuia i s-a interzis dreptul de a comunica cu persoana vătămată Manda Constantin Lucian, şi de a se apropia de el sau de locuinţa sa, pe o perioadă de 2 ani cu titlu de pedeapsă complementară. Cum „Titoaşcă” este recidivist, el fiind eliberat condiţionat după ce în anul 2011 a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare pentru vătămare corporală gravă şi ultraj contra bunelor moravuri, acesta va avea de executat și restul de pedeapsă, de 738 zile.„ În baza art. 43 alin. 1 C.p. dispune ca inculpatul Alexandru Cornel să execute restul de 738 de zile alăturat pedepsei de 2 ani şi 6 luni inchisoare stabilit prin prezenta sentinţă, inculpatul executând 2 ani, 6 luni şi 738 de zile prin privare de libertate în condiţiile art. 60 C.p.”, se arată în hotărârea Judecătoriei Pitești. Decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu apel. În total, dacă decizia nu va fi schimbată în urma apelului, „Titoașcă” va sta după gratii 4 ani și 6 luni.

Adrian Popescu - 1 an şi 4 luni închisoare, cu suspendare

În același dosar cu „Titoașcă” a fost condamnat și Adrian Ionuț Popescu. Acesta a primit 1 an şi 4 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, având un termen de supraveghere de 2 ani. În termenul de supraveghere, Popescu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, respectiv în cadrul Primăriei Vedea sau Consiliului Local Vedea. Instanța a revocat măsura controlului judiciar luată faţă de Adrian Popescu. De asemenea, inculpatului i s-a interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dar și dreptul de a comunica cu persoana vătămată, pe o perioadă de 2 ani.

Parfum – condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare

În schimb „Parfum”, amicul lui „Titoașcă” a fost condamnat, definitiv, de către Curtea de Apel Pitești, după ce dosarul său s-a disjuns. În primă instanță, Parfum a fost condamnat la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Cele două pedepse au fost contopite iar inculpatul urma să execute 1 an şi 8 luni închisoare. În urma apelului, printr-o hotărâre definitivă dată pe 3 iulie, Curtea de Apel Pitești a decis majorarea pedepsei, Parfum fiind condamnat la o pedeaptă finală de 2 ani și 6 luni de închisoare.

Ameninţat, bătut şi biciuit

Cum a început totul? Pe parcursul anului 2016, persoana vătămată, Lucian Manda, a executat un proiect de amenajare la locuinţa lui Adrian Baronescu, zis Parfum. Acesta din urmă a considerat că Lucian nu a terminat construcţia şi a încercat de mai multe ori să ia legătura cu el, dar fără succes. Pe 13 octombrie 2016, „Parfum” a aflat că Lucian Manda execută o lucrare în localitate şi i-a făcut acestuia o vizită, fiind însoţit de amicul său, Adrian Popescu. Arhitectul a fost adus la locuința lui Parfum. În curtea locuinţei sale a ajuns şi Titoaşcă, o altă persoană nemulțumită de lucrările arhitectului. Titoaşcă a ameninţat persoana vătămată şi i-a cerut să-i execute şi lui o lucrare de amenajare. Toată secvenţa a fost înregistrată pe telefonul mobil al lui Adrian Popescu, înregistrare ce s-a aflat ca probă în dosar. În timp ce primea ameninţări din partea lui „Titoaşcă”, victima a început să fie biciuită de „Parfum”, care i-a aplicat mai multe lovituri de bici pe întreaga suprafaţă a corpului şi a ameninţat-o şi cu folosirea unei arme de vânătoare, cu scopul de a o sili să execute lucrări la locuinţa sa, scene ce au fost înregistrate de camerele de supraveghere montate în curtea gospodăriei lui „Parfum”. Timp de o oră, Lucian Manda a fost reţinut, în mod forţat, fiind torturat de Parfum şi Titoaşcă, în prezenţa lui Adrian Popescu, care nu a intervenit să îl ajute. După ce a fost umilit şi bătut, victima a fost adusă în Piteşti de către un cunoscut al inculpaţilor. În instanță, persoana vătămată nu a mai avut nicio pretenţie de natură civilă faţă de inculpaţi.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea