Hora ca la Bîrla - un eveniment folcloric de anvergură, la a XIII-a ediție

Muzică, dans şi voie bună cu ocazia Zilei Comunei Bîrla. Ajunsă la cea de-a XIII – a ediţie, „Hora ca la Bîrla” este, la ora actuală, unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din Argeş. Ca în fiecare an, manifestarea dedicată Zilei Comunei Bîrla, organizată de edilul comunei, Gheorghe Voicu, a adunat și de această dată sute de oameni din localitate, dar şi din comunele învecinate.
Manifestarea a debutat sâmbăta trecută cu spectacolul concurs național de dans popular ,,Floare de Câmpie’’ ediția a V-a  la care s-au înscris formații din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt,Teleorman și Argeș. La acest frumos eveniment organizat de primarul Gheorghe Voicu s-au strâns o mulţime de personalităţi artistice care au venit alături de cetăţenii din comună să cinstească tradiţiile locului. Seara a fost şi ea una de vis pentru locuitorii din Bîrla. Pe scenă au urcat Ansamblul Folcloric „Floricica” din Bîrla, Orchestra Doina Argeșului și Dorul, călușarii din Bîrla și din comunele învecinate Stolnici, Hârsești, Lunca Corbului, Colonești. Programul artistic a fost încheiat de cunoscutul interpret  Constantin Lătărețu și Taraful lui. Aceștia au fost doar o parte dintre invitații care au încins atmosfera la Bîrla.
Primarul Gheorghe Voicu a avut şi invitaţi de seamă din rândul clasei politice argeşene. Astfel, au răspuns invitației sale deputatul PNL Dănuț Bica, subprefectul Gabriel Stoian, vice-preşedinții Consiliului Judeţean Simona Brătulescu și Ion Mânzână, preşedintele PNL Arges Adrian Miuțescu, consilierii județeni Marian Clipici și Gheorghe Alexei dar și primarii mai multor comune.
Primarul Gheorghe Voicu a declarat că, prin această sărbătoare, comuna Bârla devine cunoscută în toată ţara: „Ziua comunei Bârla este o sărbătoare importantă pentru cetățenii comunei. Pentru mine contează foarte mult oamenii din comuna mea. Mă bucur că am putut şi că pot să le ofer astfel de momente şi că, prin această sărbătoare, comuna Bîrla devine cunoscută în toată ţara prin ceea ce are ea mai frumos, adică tradiţii şi folclor“, a declarat edilul comunei Bîrla Gheorghe Voicu.
Petrecerea s-a încheiat după miezul nopţii, ca orice sărbătoare câmpenească cu un foc frumos de artificii. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea