Prima ediție a turneului internațional de tenis în scaun rulant din Argeș a fost un adevărat succes

# Flavian Crăciun, inițiatorul competiției, speră ca turneul să devină o tradiție în județul nostru

În perioada 3-6 august, Tenis Club AS a fost gazda turneului internațional de tenis în scaun rulant - BRD Argeș Open Wheelchair Tennis. Initiatorul și sufletul acestui turneu de tenis a fost Flavian Crăciun, un tânăr ţintuit într-un scaun cu rotile din cauza unei greşeli medicale în timpul unei operaţii la coloană, pe când avea doar 19 ani. Paradoxal, după ce a fost imobilizat într-un scaun cu rotile, Flavian a început să practice sportul și a devenit primul jucător român de tenis calificat la categoria Quad de către Federaţia Internaţională de Tenis. Sfârșitul anului trecut l-a prins pe Flavian pe locul 59 în lume în clasamentul ITF, dar în acest an a fost nevoit să se opereze și nu a putut să-și apere punctele obținute la diferite turnee. Dar nici operația nu l-a ținut departe pe Flavian de pasiunea sa tenisul, iar în luna august a fost președintele și inițiatorul turneului de tenis în scaun rulant - BRD Argeș Open Wheelchair Tennis, primul de acest gen din Argeș. La eveniment au fost prezenți 24 de jucători din șase țări : Grecia, Italia, Irak, Spania, Turcia și România. Turneul a făcut parte din categoria ITF Futures Series cu premii în valoare totală de 3.500 de dolari. Prima ediție a BRD Argeș Open Wheelchair Tennis a fost câștigată de spaniolul Francesc Tur care a trecut în finala probei de simplu de Hussein Hamid Hel din Irak scor 6-2 6-3. Și proba de dublu a fost câștigată tot de spaniolul Tur care a făcut echipă cu un conațional. Toți participanții au plecat acasă cu câte o plachetă simbolică cu județul Argeș care să le reamintească de această experiență.

35 de copii din centre de plasament au schimbat mingi cu participanții la turneu

După ce a fost realizată prima ediție a acestui turneu internațional, Flavian dorește să continue tradiția tenisului în scaun rulant în Argeș și speră ca de acum înainte să existe cât mai multe ediții.
„Ne-am bucurat de ajutorul multor oameni. Am fost sprijinit de directorul turneului Gabriel Moiceanu, (n. red directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeş), care ne-a ajutat la foarte multe lucruri. Și primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, ne-a ajutat foarte mult. Acesta chiar a organizat o petrecere specifică românescă pentru participanții la turneu.
Au mai contribuit la organizarea turneului și Consiliul Județean Argeș. Aș dori să le mulțumesc pentru ajutorul dat și Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, în special dl Dan Ionescu, dar și lui Gabriel Săndulescu, președintele Tenis Club AS. De asemenea, trebuie să menționez că la eveniment au participat și 35 de copii din mai multe centre de plasament din zonă. Aceștia au învățat să joace tenis și chiar au schimbat mingi cu participanții de la turneu. Câteva ore au fost dedicate și acestor copii, care prin acest mod a luat contact cu frumusețea tenisului”, a precizat Flavian Crăciun. Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea