Uite că avem și cu ce să ne mândrim! O piteșteancă, prima admisă la o universitate de prestigiu din Marea Britanie!

# După ce s-a decis pentru Greenwich, Alexandra Mățăoanu a fost nevoită să refuze oferte de la Cambridge, Westminster, Coventry
Descendentă a unei familii ale cărei rădăcini paterne, presărate cu intelectuali, se pierd în negura vremurilor (familie localizată în aria Călineștiului), Maria Alexandra Mățăoanu, abia trecută de vârsta copilăriei, vine să adauge o ramură nouă, viguroasă, într-un arbore genealogic de invidiat. Pentru că tânăra domnișoară a reușit, cu forțe proprii, să răzbească. Și nu oriunde, ci fix în vârful ierahrhiei, acolo unde ajung cei mai buni dintre cei buni. Prima admisă la Greenwich! Colegiu universitar centenar, prezent, de ani buni, în topul instituțiilor de profil din Europa și chiar din lume.
Maria Alexandra Mățăoanu: Am 18 ani și, într-adevăr,  sunt admisă la universitatea Greenwich, în Londra, la secția de arhitectură. Am intrat prima  și sunt bursieră (3000 de lire). Am mai avut oferte de la Leeds, Lincoln, Westminster, Coventry, dar și o ofertă de la Cambridge, însă faptul că aveau o singură sesiune de examene m-a făcut să renunț la idee.

Admiterea cu pricina reprezintă încununarea unui efort început în urmă cu mulți ani

Alexandra Mățăoanu a  absolvit liceul de arte ”Dinu Lipatti” Pitesti ca șef de promoție.
”La acest liceu am fost elevă din clasa a 5-a și, aici, profesorii de specialitate mi-au insuflat dragostea pentru ceea ce va fi meseria mea de viitor”, ne dezvăluie tânăra ”number one” de la Greenwich. ”De asemenea, în cadrul portofoliului meu se regăsesc numeroase participări la olimpiade locale și județene, concursuri naționale și internaționale. Sunt voluntar internațional și, împreună cu un grup de elevi din orașul meu, am reprezentat România, anul trecut, la competiția internațională Euroscola, unde am ocupat locul 3 la nivel mondial.”
Discuția cu tânăra studentă londoneză va fi reluată, desigur, cu impresii după debutul anului universitar. Alexandra nu a uitat, însă, cui datorează, exceptând propria persoană, o bună parte din reușită:  ”Aș vrea să le mulțumesc părinților, fără de care succesul meu ar fi fost inexistent, dar și profesorilor  Anca Giura și Carmen Diaconu, care au făcut din mine ceea ce sunt astăzi și pentru care am doar cuvinte de laudă și de mulțumire!”
Felicitări tinerei studente, al cărei prim loc onorează liceul absolvit, orașul natal dar și întreaga românitate, felicitări părinților și profesorilor!
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea