Primăriţa de la Hârseşti nu plăteşte datoriile instituţiei pentru că…”nu am avut contabilă!”

# Cu penalităţile curgând, sunt angajate lucrări noi. Vin alegerile…
Acum un an scriam despre un litigiu între firma Beto Construct şi Primăria Hârseşti. La vremea aceea, doamna primar spunea că nu are de unde să dea banii pentru aceste lucrări, întrucât patronul firmei a spus că face el rost de bani şi dânsa l-a crezut pe cuvânt şi a semnat contractul. Beto Construct a câştigat în instanţă dreptul de a recupera banii pe acea lucrare. Banii s-au plătit cu chiu cu vai, dar mai sunt de plătit majorările şi penalităţile, care se ridică la peste 5.000 lei, câştigate şi acestea tot în instanţă.
Iată ce ne spune doamna primar acum: 
# Doamna primar, am înţeles că nu s-a terminat încurcătura de acum un an cu firma Beto Construct.
Ioana Pircan-primar comuna Hârseşti: Da, aşa este. Am vorbit cu avocatul firmei şi i-am spus că îi voi plăti luna aceasta, după 24. Nu am avut contabilă luna trecută că şi-a dat demisia.
# Păi cum faceţi plata dacă nu aveţi contabil?
I.O.: Am făcut semnătură în bancă unei persoane din primărie, care se mai pricepe cât de cât, a mai lucrat. Nu e nicio problemă, nu delapidăm, nu e nicio problemă...Nu am făcut nimic fals.
# Executorul judecătoresc ne-a spus că a vorbit cu dumneavoastră şi aţi spus că nu aveţi bani.
I.O.: Nu mamă, nu, i-am spus că plătesc acum, după 24. Una vorbim şi alta ne înţelegem?
# Ce faceţi dacă vă pune
iar penalităţi?
I.O.: Să pună mamă, asta e, dacă contabila care a fost dacă atâta a ştiut, atâta a făcut. Eu nici nu am ştiut că nu a plătit, am rămas aşa.... când am auzit. Contabila şi-a dat demisia, că de... e grea munca.
***
Contabila ne spune altceva: „Nu am avut prevederi bugetare pentru majorări şi penalităţi. Aşteptam o rectificare de buget să putem face plata. Avem aceeaşi situaţie şi la leasing. Avem un buldo-excavator luat în leasing şi am întârziat plăţile în ianuarie şi februarie pentru că nu am avut bugetul aprobat. Şunt şi acolo penalităţi neplătite de aproape 5.000 lei”

Fac ce ştiu. Dar …ştiu ce fac?...

În urma acestor discuţii am dat o tură prin sat şi am văzut, în faţa primăriei, parcat un greder. Am început să ne interesăm de soarta lui şi am aflat că a fost văzut pe câteva uliţe. Am întrebat-o şi pe doamna primar de el, văzând că nu şi-a plătit datoriile de acum doi ani, tot de la uliţe fiind datoria, ce e cu acel greder. „Am maică hotărârea consiliului de conducere al primăriei şi banii prevăzuţi în buget! Firma care mi-a făcut treaba mi-a cerut 80 milioane, dar nu îi dau atâta, că am stat după ei şi nu au făcut ore suplimentare. Acu’ nu mai lucrează că am înţeles că a avut un accident prin Italia soţia băiatului ăsta care lucrează aici. Am toate actele în regulă, nu fac eu prostii! Îi dau banii în august. Îi am prevăzuţi, sunt bani, deci totul e în regulă”, ne-a asigurat doamna primar.
Iată însă ce ne spun doi consilieri locali:
Florescu Gheorghe: „Nu am dat niciun fel de hotărâre locală pentru reabilitarea uliţelor. Primăriţa face ce vrea ea cu banii din primărie. Ştiţi care e cea mai mare problemă a ei? Nu are bugetul aprobat de consiliul local. Noi am aprobat un buget şi ea l-a modificat. Acesta nou nu e aprobat în consiliul local.”
Barbu Florin: „Nu există nicio hotărâre de consiliu local în acest sens. Se apropie campania electorală, că mai sunt 11 luni şi zice să vadă lumea ceva făcut şi de ea. Vă spun sigur că nu a fost nicio discuţie în consiliu despre acest greder!”
Laurenţiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea