Vârsta și starea de sănătate au determinat diminuarea condamnării fostului președinte al CJ Argeș - Constantin Nicolescu

Potrivit motivării sentinței prin care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș a fost condamnat de Curtea de Apel București la opt ani de închisoare cu executare, în dosarul Căteasca, vârsta și starea de sănătate a lui Constantin Nicolescu au determinat instanța să aplice o pedeapsă mai redusă. Aceleași criterii au fost avute în vedere de judecători și în cazul lui Grigore Dobre, un alt inculpat condamnat în dosar.
“Cu privire la inculpații Nicolescu Constantin și Dobre Grigore, Curtea constată că aceștia se află deja în executarea unor pedepse privative de libertate, pentru fapte similare, astfel că este exclusă aplicarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. De asemenea, executarea pedepselor se impune a avea loc în regim de detenție și având în vedere gradul de contribuție al inculpaților la săvârșirea faptei, urmările produse și scopul urmărit. Singurul aspect favorabil în privința celor doi inculpați îl constituie vârsta și starea de sănătate, motiv pentru care pedepsele ce vor fi aplicate vor fi într-un cuantum îndreptat spre minimul special”, se arată în motivare, conform Agerpres.
Curtea de Apel București l-a condamnat pe Constantin Nicolescu, pe 5 mai 2017, la opt ani de închisoare într-un dosar de corupție trimis spre rejudecare de Înalta Curte de Casație și Justiție. În același dosar au fost condamnați și Iuliana Mioara Pintilie - 3 ani de închisoare cu suspendare, Grigore Dobre - 5 ani de închisoare, Aurelia Mirela Florescu - 3 ani cu suspendare, Sabina Elena Bocioacă - 3 ani cu suspendare, Codruța Lavinia Mercea - 4 ani și 5 luni de închisoare, Mihail Gabriel Nicoară - 4 ani și 5 luni de închisoare și Ecaterina Pletoiu - 6 luni cu suspendare. Inculpații Ionel Didea, Olga Stancu și Cristina Dobre au fost achitați de judecători. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la ÎCCJ.
De asemenea, Tribunalul Argeș a dispus, pe 29 mai 2017, punerea în libertate a fostului președinte al CJ Argeș, aflat în detenție din anul 2015 în urma unei condamnări definitive la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar privind, printre altele, fraude cu fonduri europene. El solicitase liberarea condiționată după executarea unei treimi din pedeapsă, legea permițând acest lucru în cazul persoanelor de peste 60 de ani.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea