După ce a fost cercetat de procurori, patronul Electrical Business Center Ştefăneşti şi-a băgat firma în insolvenţă

În luna mai a.c., s-au desfăşurat percheziţii la omul de afaceri Adrian Costache, atât la sediul firmei sale - Electrical Business Center Ştefăneşti, cât şi la domiciliul acestuia. Acţiunea a vizat un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. În comunicatul emis, în acea perioadă, de IPJ Argeş reiese că: "în perioada ianuarie 2014 - august 2015, administratorul unei societăţi comerciale din Ştefăneşti, judeşul Argeş, (n. red. Adrian Costache) ar fi evidenţiat în actele contabile achiziţii fictive de mărfuri de la societăţi comerciale de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de apoximativ 1.025.000 de lei“.

După câteva luni de la percheziţii, mai exact pe 31 iulie, la Tribunalul Specializat Argeş s-a înregistrat un dosar privind deschiderea procedurii insolvenţei societăţii  Electrical Business Center Ştefăneşti. Judecătorul sindic de la Tribunalul Specializat Argeş a admis cererea pe 2 august 2017 şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, numind CITR Filiala Bucureşti SPRL în funcţia de administrator judiciar provizoriu, cu o remuneraţie iniţială de 1.000 lei/lună. Conform Tribunalului Specializat Argeş, termenul limită de înscriere la masa credală este 18 septembrie 2017, iar prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească pe 16 octombrie 2017. Următorul termen de judecată în dosarul insolvenţei  Electrical Business Center Ştefăneşti este stabilit pe 30 octombrie 2017.

 

Pe site-ul ANAF, societatea argeşeană are datorii de peste 7,7 milioane lei

Societatea din Ştefăneşti deţinută integral şi administrată de Adrian Costache a fost înfiinţată în 2001 şi are în acest moment ca domeniu principal de activitate lucrări de construcţii industriale, construcţii civile, amenajări exterioare, amenajări interioare, drumuri şi poduri, lucrări de reţele edilitare, lucrări de izolaţii”, după cum susţine într-un document de prezentare. Conform Supervizor.ro, deşi anul trecut firma a înregistrat un profit net de 866.760 lei, aproape cât în 2015, exerciţiul financiar 2016 s-a remarcat printr-o scădere a cifrei de afaceri până la 31,92 milioane lei (faţă de 39,51 milioane lei în anul anterior) şi o creştere semnificativă a datoriilor, până la 16,3 milioane lei. Pe 31 iulie 2017, societatea argeşeană deţinută de Adrian Costache a precizat în documentaţia depusă în dosar că numai la bugetele de stat are restanţe în valoare de 4.513.646 lei. Această sumă este contrazisă de situaţia de pe site-ul ANAF, care susţine că, la 30 iunie 2017, Electrical Business Center Ştefăneşti SRL avea 7.717.436 lei – datorii necontestate la bugetul de stat , din care 2.966.074 lei – accesorii (dobânzi şi penalităţi).

Firma argeşeană a obţinut în 2016 un contract cu administraţia oraşului Cernavodă din judeţul Constanţa

Firma argeşeană se poate lăuda cu mai multe contracte obţinute în întreaga ţară. Conform ziarului ziuaconstanţa.ro, la sfârşitul anului 2016, firmei Electrical Business Center Ştefăneşti i-a fost atribuit, în urma unei licitaţii, un contract de 339.800 lei privind achiziţionarea a două microbuze 19+1 locuri.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea