Lactag vinde la licitație fabrica de mezeluri „Pe Gustate”

Casa de Insolvență Transilvania, administratorul judiciar al producătorului de lactate și mezeluri Lactag, cu sediul în Costeşti, a scos la vânzare fabrica de mezeluri „Pe Gustate” pe care compania o deține din 2013. Producătorul de lactate din județul Argeș a fost preluat în anul 2012 de către oamenii de afaceri Adriean Asan-Mic și Robert Iriza. Businessul a fost extins un an mai târziu, odată cu preluarea fabricii de mezeluri din județul Dolj. Totodată, producătorul a dezvoltat de-a lungul timpului și o rețea proprie de magazine, care ajunsese la 28 de unități comerciale în București și județele Dolj, Olt, Vâlcea și Argeș.

În luna februarie a anului 2016,  producătorul și-a cerut insolvența, compania având datorii de peste 67 de milioane de lei. Cele mai mari datorii, de peste 23 de milioane de lei, au fost acumulate către bănci: Raiffeisen Bank – 16,5 milioane de lei, Garanti Bank – 6 milioane de lei, Unicredit – un milion de lei.
Acest lucru a împins Lactag S.A. să vândă mai multe bunuri. Una dintre bunurile scoase la vânzare este și fabrica de procesare carne „Pe Gustate”. Fabrica este amplasată la periferia oraşului Craiova la doar 3 km de acesta, în comuna Cârcea (jud. Dolj), iar producția atinge în acest moment un nivel de 4 tone/zilnic, fiind produse peste 100 de sortimente din carne. „Afacere la cheie, linia de business fabrica de mezeluri Pe Gustate pune la dispoziție peste 100 de rețete de produse, 1.500 de clienți activi care achiziționează produsele din portofoliul de mezeluri, contractele aflate în forma de negociere, dar și personal calificat și sisteme de fluxuri integrate”, se arată în documentul publicat de Casa de Insolvență Transilvania.

Patru pachete de bunuri scoase la vânzare cu peste 740.000 de lei

Pe lângă fabrica ”Pe Gustate”, au mai fost scoase la vânzare și pachete de bunuri cu prețuri începând de la 16.300 de lei (preț fără TVA/ pachet). Cele patru pachete cu bunuri scoase la vânzare au un preț total de peste 740.000 de lei (fără TVA).
În acest moment, potrivit informații disponibile pe site-ul companiei, Lactag mai deține doar 14 magazine, care se află în Craiova, Filiași, Balș și Pitești. Anul trecut producătorul a raportat o cifră de afaceri de 32,7 milioane de lei, la jumătate față de anul precedent și pierderi de circa 26 de milioane de lei. Următorul termen al procesului de insolvență al Lactag S.A. va fi pe 18 septembrie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea