Orașul Mioveni a fost gazda Festivalului Internaţional de Folclor „CARPAŢI”

Festivalul  Internațional de Folclor ”Carpați” aflat la cea de-a -a XXXIV  editie,  a ajuns, săptămâna trecută,  în orașul Mioveni. Programul a fost deschis de obişnuita paradă a ansamblurilor participante urmată de salutul adresat oficialităţiilor.
Oaspeţii au fost întâmpinaţi de reprezentanții Consilului Local, în frunte cu primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache și de către președintele CJ Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mânzână, prefectul Emilian Dragnea, parlamentari ai județului, dar și alte oficialități.

Cele mai bune 12 ansambluri folclorice din Armenia, Brazilia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Irlanda, Italia, Republica Moldova, Polonia, Turcia și România s-au întrecut, pentru marele premiu, pe scena din centrul civic al orașului.
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, i-a înmânat primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, trofeul Festivalului Internațional de Foclor ”Carpați”, oferindu-l, totodată, locuitorilor orașului Mioveni, în semn de apreciere pentru susținerea și cultivarea tradițiilor.
Ansamblurile din China şi Bulgaria au fost invitatele orașului Mioveni la acest festival.

Ansamblul  folcloric „Plai de Dor” Mioveni, locul I la secțiunea județeană

Ion Georgescu, primar  Mioveni: ”Pentru prima data în istoria Festivalului Internațional de Folclor ”CARPAȚI”, în acest an, a fost creată și o secțiune județeană, în care s-au întrecut 8 ansambluri foclorice din județul Argeș. Locul întâi și premiul de 3.000 lei în cadrul acestei secțiuni județene a fost câștigat de tinerii noștri dansatori din cadrul Ansamblului folcloric “Plai de Dor” Mioveni, conduși de coregraful Cătălin Oancea.
La această secțiune județeană, care s-a desfășurat în paralel cu Festivalul Internațional s-au întrecut Ansamblul folcloric “Argeșelul” din Boteni, Ansamblul folcloric “Argeșul” din Curtea de Argeș, Ansamblul folcloric “Carpați” Câmpulung Muscel, Ansamblul folcloric “Doina Cârcinovului” din Priboieni, Ansamblul folcloric “Doruri de câmpie” din Hârsești, Ansamblul folcloric “Floricica” din Bârla, Ansamblul folcloric “Hora” Albeștii de Argeș și Ansamblul folcloric “Plai de Dor” din Mioveni.
Sincere felicitări acestor copii, nu pentru valoarea premiului câștigat și pentru maniera profesionistă în care au abordat această competiție și modul prin care și-au demonstrat valoarea muncii lor și talentul perfecționat prin sute de ore de repetiții.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea