Big Brother marca Bratu în Argeş

# Camere video pentru toţi participanţii la examenul de bacalaureat # La jumătatea examenelor, încă se mai instalează…Inspectorul general al învăţământului din Argeş, Gabriel Bratu, a hotărât să monteze 366 de camere video pentru ca probele de la examenul de Bacalaureat să fie monitorizate. Bine că nu a fost vorba de 666 de camere, pentru că şi cele 366 sunt considerate un lucru al dracu’ de ciudat. Unii susţin că este vorba de o măsură cu totul tâmpită. Şi asta pentru că o supraveghere acerbă la liceele mai slăbuţe va conduce în mod automat la un procent de promovabilitate mai mic decât însuşi numărul camerelor de supraveghere montate din comanda  Brother-ului general din Argeş. Iar cheltuielile ocazionate de instalarea jucăriilor care îi transformă pe copii în nişte semi-puşcăriaşi puteau fi cheltuite în timpul anului şcolar cu organizarea unor ore de instruire ale aceloraşi copii. Păi dacă ar fi ştiut lecţiile, ce nevoie mai aveau să copieze?
Altă drăcie nelalocul ei este semnalată de unul dintre administratorii instituţiilor de învăţământ organizatoare: „Domnule, examenele au început de patru zile şi ei încă mai montează la aparatură! Este o aberaţie la fel de mare ca şi cele pe care le auzim şi le vedem zilnic în politica mare. Probabil că până la sfârşitul sesiunii de examene ordinul va fi revocat…” Domnul nu a dorit să îşi dea numele. De fapt noi îl ştiam, însă îi respectăm rugăminţile repetate în vederea păstrării anonimatului: „ştiţi, discuţii şi semnalări asemănătoare s-au mai întâmplat la noi în învăţământ şi după două zile s-au desfiinţat nişte posturi, aşa, subit…”
Se mai pune problema discriminării. Păi nu este corect ca la Brătianu elevii din Bac să fie supravegheaţi încă de la prima probă, pe când cei de la liceele mai de pe margine să fie „cadorisiţi” cu camera mai târziu…
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea