Iată-l pe omul-orchestră din Călinești! Constantin Eusebiu (Sebi) David, un tânăr de excepție care promovează atât portul, cât și cântecul muscelean

Muscelean după ambii părinți (mama sa fiind dascăl de carieră, originară din Călinești, fiica celebrului profesor Cornel Roșu, iar tatăl provenind din frumoasa comună Domnești), Sebi David a crescut frumos, înconjurat de o atmosferă intelectuală, care l-a ajutat să se ridice foarte mult,  și din punct de vedere al cunoștințelor acumulate. Performant la învățătură, tânărul călineștean a fost îndemnat, de mic, să își cultive și aplecarea artistică, primul dascăl, atât în ale învățăturii, cât și în ale muzicii, fiindu-i propria mamă:
”Am început la vârsta de 10 ani. Îmi plăcea să cânt mereu la ora de muzică, mama fiindu-mi învățătoare.  Bunicul era profesor de Limba şi literatura română şi cânta şi la vioară, dar nu muzică tradiţională, ci clasică. După ce s-a sfătuit şi cu părinţii mei, el m-a îndemnat să urmez Şcoala Populară de Artă. Îl vedeam uneori interpretând colinde tradiţionale, şi aşa am ajuns şi eu să cant... Am urmat, ulterior, cursurile  ”Școlii Populare de Arte și Meserii” din Pitești, secțiile canto popular și pian secundar. Am absolvit  Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, secțiile  Muzică și Teologie Ortodoxă.
De ceva timp am terminat cele două facultăți, fiind licențiat cu media 10 la Secția Muzică și, în același timp, am ieșit șef de promoție 2014-2017.”
De-a lungul drumului în folclorul românesc, deși foarte tânăr, Sebi David a participat la numeroase festivaluri și concursuri atât naționale, cât și internaționale. În acest timp a dus cântecul popular din Muscel în întreaga țară la diverse festivaluri și concursuri cum ar fi: Festivalul Național ”Chindia” Târgoviște unde a obținut locul I, Festivalul de Muzică Veche de la Craiova unde a obținut Marele Premiu. În anul 2012 a obținut titlul de ”Cel mai frumos Argeșean” (cu un costum tradițional de ginere, vechi de peste 100 de ani, provenit din localitatea natală a tatălui, Domnești). La concursul județean ”Cântecele Argeșului” a obținut, deasemenea, locul I; la concursul internațional ”Staturi pentru Italia” a obținut Trofeul.
”Pe lângă cariera artistică, mi-a plăcut să descopăr întotdeauna lucruri noi și să studiez cât mai mult pentru a mă dezvolta atât psihic cât și spiritual. De mic am fost un perfecționist.
În prezent, sunt solist vocal al Ansamblul Profesionist ”Doina Bascovului” din Comuna Bascov, al Ansamblului  ”Ciuleandra” din Orașul Topoloveni, al Ansamblului ”Chindia” din Comuna Călinești și dirijorul grupului vocal ”Pădureanca” din Comuna Bogați. Am lansat primul CD în anul 2013, care s-a intitulat ”Pentru mândra cânt cu dor”. Orchestraţia a fost asigurată de membri din Ansamblul ”Doina Argeşului” şi a fost lansat şi pe posturi naţionale, precum Etno TV şi Favorit TV. Piesa care a prins cel mai mult la public se intitulează ”Tinerel m-am însurat.”
Am avut oportunitatea să reprezint Județul Argeș în Parlamentul European de la Strasbourg, fiind europarlamentar,  pentru o săptămână, cu sprijinul concursului ”Euroscola”.”
Sebi David face pași atenți spre marea afirmare. Nu refuză o invitație la un concert, la o zi de comună, la un eveniment caritabil. Nu câștigă bani din toate, însă participă acolo unde este invitat, și o face din inimă. Pentru că are o inimă mare. Tocmai de aceea, suntem convinși, veți auzi, în viitor, din ce în ce mai multe despre autenticul muscelean din Călinești.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea