Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș: „E posibil să avem profesori în șomaj”

# Din cauză că la nivelul Argeșului există un deficit de zece clase de a IX-a, doi profesori sunt în situația de a nu îndeplini norma de predare # În Pitești există deficiențe de clase de a IX-a la „Dimitrie Dima”, „Astra” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”
În ședința Colegiului Prefectural, desfășurată săptămâna trecută, Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș, a prezentat situația învățământului argeșean cu câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar. Tudosoiu a atras atenția opiniei publice că există posibilitatea în Argeș ca mai mulți profesori să intre în șomaj ca urmare a deficitului de clase de a IX-a, drept pentru care unii profesori nu vor putea să-și îndeplinească norma de predare. La nivelul județului există un deficit de zece clase de a IX-a, numai în Pitești existând cinci clase în minus față de anul trecut.

„E posibil să avem profesori în șomaj. Având în vedere numărul mic de copii care ocupă clasele de a IX-a avem un deficit de 19 clase la nivelul județului Argeș. După susținerea examenului de corijență, din aceste 19 clase am rămas cu un deficit de 9-10 clase la nivelul județului. Dintre acestea care cel puțin cinci clase sunt la nivelul Piteștiului. Aceste clase în minus de a IX-a se regăsesc la următoarele unități: cea mai afectată unitate de învățământ este Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”, după care avem o clasă în minus la Liceul „Astra”, una în minus, cel puțin, la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”. La Dimitrie Dima am vorbit cu doamna director și am rugat-o să facă o nouă normare a cadrelor didactice pe clasele existente la momentul acesta și să vină la inspectorat de luni cu viitoarele probleme. Îmi spunea inspectorul de la Resurse Umane că e posibil ca la nivelul Piteștiului să nu avem la disciplina Limba și literatura română și posibil Matematică să nu avem nicio oră disponibilă. Adică știi că niște profesori rămân cu deficit de ore, nu au normă întreagă, de 18 ore predare pe săptămână, și știm, în egală măsură, că nu avem posibilitate de ore ca să-i ajutăm pe acești oameni până la 1 septembrie ca să-și completeze norma la o altă unitate. Dacă există situația să avem o restrângere totală, adică norma să dispară întru totul, atunci aceștia vor intra în șomaj. Sunt doi profesori aflați în această situație”, a precizat Dumitru Tudosoiu, inspectorul general al ISJ Argeș. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea