Ultima soluție: Florin Frătică pune câinii să latre în procesul primarului Dan Stroe!

# O Federație ce se ocupă de abuzurile împotriva animalelor, apelant în procesul penal al primarului  din Bradu
Așa cum s-a relatat pe larg, atât în presa locală cât și în cea națională, primarul ales din Bradu, pesedistul Dan Stroe (foto dreapta), a fost achitat, în primă instanță, în procesul penal în care este judecat pentru dare de mită. Tribunalul Argeș a emis, în data de 15 februarie a.c., Hotărârea nr. 76 prin care îl achită pe acesta și ridică toate restricțiile impuse până la acel moment. Adică, pe românește, Tribunalul Argeș l-a considerat pe actualul primar din Bradu, nevinovat! Împotriva hotărârii cu pricina au formulat apel atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș dar și, curios, la diferență de numai două zile, Federația Comisariatului pentru Societatea Civilă – Inspectoratul Județean Argeș. Relațiile ce pot fi culese cu privire la Federația cu pricina, și mai ales la Inspectoratul Județean Argeș sunt, așa cum deja am mai scris, absolut rahitice. 90% din acestea fac trimiteri la abuzurile împotriva animalelor, dar și la faptul că, la un moment dat, nou înființata poliție a animalelor afiliată lor folosea însemne și dotări specifice poliției, drept pentru care poliția le-a interzis asta în instanță. De asemenea, așa cum am mai scris, aceeași Federație, același Comisariat Argeș – au intervenit în instanță, fără succes, împotriva validării primarului Dan Stroe. Motivul? Neconstituționalitate și alte chestii stupide, cum ar fi faptul că alegerile, la Bradu, s-au desfășurat într-un singur tur. Aberant!

Nu suntem singurii! În S.U.A., un câine este chiar primar!

Sigur, faptul că o federație care se ocupă cu drepturile animalelor atacă hotărâri judecătorești, nu este cea mai ciudată chestie din lume.  În S.U.A., un câine a fost votat, chiar pentru a doua oară, onorific, ca primar al unui sat: ”Duke, un câine de rasă Great Pyrenees, a fost reales, (în 2016, n.r.),  primar al satului Cormorant din Minnesota, Statele Unite. Este al treilea mandat obtinut de Duke, după ce în 2014 a primit mai multe voturi decat contracandidatul său, proprietarul unui magazin, scrie usatoday.com. Apoi, ciobănescul în vârstă de 9 ani, a câștigat șefia satului Cormorant din Minnesota, obținând toate voturile localnicilor, cu excepția unui singur vot, ce a mers către ”iubita” lui Duke, Lassie, potrivit Cincinnati TV Station.”
Acolo, la americani, măcar se cunoaște, de la bun început, faptul că e o chestie de marketing. La Bradu, singura întrebare care se poate pune Federației și Comisariatului Argeș este: în interesul cărui animal acționați, domnilor?
Trecând la chestii mai serioase, interesul este clar: singurul cu motivare să acționeze este fostul primar, Florin Frătică, persoană care nu înțelege, în ruptul capului, că s-a terminat cu șefia sa în Bradu. Bănuiala că Federația aruncă, la mișto, acțiuni prin instanțele de judecată, este confirmată de faptul că nimeni, niciodată, nu a văzut vreun reprezentant al acesteia la procesele în care, întotdeauna, pârât a fost Dan Stroe. Totuși, cineva ar trebui, din cadrul instanțelor, să sesizeze și aceste bătăi de joc, pentru că nu este normal să aglomerezi niște complete și așa sufocate de procese, cu hârtii în spatele cărora nu se află nimeni.
Următorul termen al procesului, desfășurat, așa cum se poate vedea,  în toată splendoarea, la Curtea de Apel Pitești, este fixat pentru data de 25 septembrie a.c.
Măcar dacă o făceau ca americanii!...
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea