Ziua Comunei Lunca Corbului a ajuns la cea de-a X-a ediție!

# Eveniment de anvergură, de Sfântă Măria Mică, dublat de inaugurarea unui pod în localitate  # Recitaluri de excepție: Ionuț și Doinița Dolănescu, Alin Oprea (Talisman), Vali Vijelie, Julia Jianu, Fornația Record.
Sute de oameni au sărbătorit, alături de autoritățile locale, ziua comunei, vinerea trecută, pe data de 8 septembrie, de Sfântă Măria Mică.  Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul zilei comunei, eveniment ce a adunat sute de oameni, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul.  Evenimentul la care s-au adunat însă, inițial, atât localnicii cât și oficialitățile întregului județ, a fost cel prilejuit de inaugurarea unui pod, lucrare pe care sătenii o așteptau de ani de zile. Podul leagă zona centrală a localității de terenurile de cultură, dar și de cimitirul satului și alte obiective locale. Primarul Gheorghe Drăgan s-a zbătut mult pentru obținerea celor 15 miliarde de lei vechi necesari, sumă pe care a primit-o prin Ordonanța 28.

Gheorghe Drăgan: Sunt emoționat, pentru că, astăzi, îndeplinesc o promisiune făcută, cu ani în urmă, consătenilor mei. Le mulțumesc pentru faptul că m-au înțeles și m-au crezut. Au fost trei ani în care au trecut, cu utilaje, cu cereale, prin albia râului. Au fost trei ani în care și-au condus morții, pe ultimul drum, tot prin albia râului. De astăzi, lucrurile vor sta diferit. Le mulțumesc tuturor, mulțumesc Consiliului Județean pentru sprijin!
Podul a fost construit de  firma piteșteană Florimar, din betoane speciale, și sfințit prin harul unui sobor de preoți care a ținut o frumoasă slujbă chiar la inaugurare. S-a tăiat panglica inaugurală de președintele Dan Manu, șampania s-a spart din prima. Semne bune.

Șerban Valeca, Dan Manu, Simona Brătulescu, Ion Mânzână, Emilian Dragnea și Gabriel Stoian – cetățeni de onoare ai comunei Lunca Corbului

Locația târgului săptămânal, din apropierea Șoselei Naționale Pitești-Slatina, s-a umplut, încă de la orele prânzului, cu comercianții care s-au pregătit de primirea oamenilor. După amiaza, pe o vreme frumoasă, parcă după sufletul organizatorilor, spațiul, unul generos, a primit câteva sute, poate chiar mii de oameni. Totul a fost reușit, oamenii s-au bucurat de un spectacol de zile mari, au băut un suc sau o bere și au mâncat câțiva mititei.
Primarul Gheorghe Drăgan nu au uitat să premieze cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. A urmat, imediat, o premiere deosebită. Președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, președintele CJ, Dan Manu, vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mânzână, prefectul Emilian Dragnea și subprefectul Gabriel Stoian au fost făcuți cetățeni de onoare ai localității. Președintele Dan Manu a acordat primarului, din partea Consiliului Județean, o diplomă de excelență.
Ansamblurile de căluşari din Lunca Corbului, Stolnici, Bârla și Hârsești nu au lipsit nici de data aceasta, oferindu-le celor prezenţi un frumos spectacol de jocuri populare.
Edilul comunei, Gheorghe Drăgan, împreună cu Consiliul Local, le-a făcut o surpriză deosebită cetăţenilor din comună prin organizarea acestui eveniment, care s-a dovedit un real succes, datorită programului deosebit semnat  Caravana lui Axinte, în cadrul căreia invitaţii au avut parte de recitaluri de excepție oferite de Ionuț și Doinița Dolănescu, Alin Oprea (trupa Talisman), Vali Vijelie, Julia Jianu, Fornația Record.

Președintele CJ Argeș, Dan Manu, prezent la eveniment, alături de o serie de parlamentari, consilieri județeni și primari ai localităților învecinate

Printre cei prezenţi la eveniment s-au aflat, în primul rând, colegii primari din comunele învecinate, indiferent de culoarea politică. Frumoasa colegialitate a edililor din sud este una, déjà, notorie, și a fost confirmată și cu acest prilej. I-am văzut pe Sevastian Roșu Pupăză, primarul din Stolnici, alături de viceprimarul localității, pe directoarea Casei de Cultură din Hârsești, Loredana Costache, primarul din Vedea, Niculae Dochinoiu, primarul din Săpata, Laurențiu Micu, primarul din Costești, Ion Baicea, primarul Ion Dumitru din Albota și mulți alții.
Demnă de remarcat a fost și prezența președintelui C.J. Argeș,  Dan Manu, care a reușit să facă un tur de forță și să fie prezent, într-o singură zi, la mai multe manifestări din județ. Alături i-a fost vicepreședintele Ion Mânzână. Un frumos discurs a ținut, pe scenă, și subprefectul Gabriel Stoian. Au mai fost prezenți parlamentarii Cristina Stocheci, Șerban Valeca – președintele PSD Argeș, Radu Vasilică, Nicolae Georgescu, Cătălin Rădulescu.
Gheorghe Drăgan, edilul comunei: ”Vă mulțumesc, dragi invitați și dragi consăteni, că ați venit aici, alături de noi, la sărbătoarea noastră, a comunei. Sunt bucuros că este o zi frumoasă, mă simt onorat de prezenţa, atât de numeroasă, a dumneavoastră, ca, de altfel, în fiecare an. Sunt bucuros  că am putut fi împreună,  cu toţii,  la un eveniment considerat, iată, tradiţional pentru comuna Lunca Corbului, fiind déjà la cea de a zecea ediție. Cu această ocazie, vreau să le urez cetăţenilor comunei multă sănătate, bucurii, împliniri alături de familiile lor şi un trai mai bun. Pe proaspeții cetățeni de onoare îi rog să mă sprijine, pentru că mai avem multe de făcut în comună!”
Dan Manu, președintele C.J. Argeș: ”Bună ziua, bine v-am găsit! Mă bucur că sunt alături de dumneavoastră, astăzi, la sărbătoarea comunei. Vă doresc să aveți bucurii și împliniri, să aveți o toamnă plină de roade. Suntem alături de dumneavoastră noi, cei de la Consiliul Județean, și ne dorim, ca și dumneavoastră, să avem localități frumoase, dezvoltate, în care să ne creștem copiii. Să aveți o zi de sărbătoare minunată, să vă bucurați de ea. Sigur, domnule primar, că vă vom sprijini în continuare! La Mulți Ani!”
Petrecerea a continuat până târziu în noapte, mai ales că echipa primăriei a ținut să își delecteze localnicii cu un minunat foc de artificii. Felicitări organizatorilor!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea