De luni, se scot la vânzare abonamentele la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti pune în vânzare, începând cu 11 septembrie, la sediul său, din Piteşti, Calea Bucureşti, Nr. 2, Centrul Multifuncţional (fostul Cinematograf Bucureşti), abonamente pentru perioada 14 septembrie - 21 decembrire 2017. Preţul unui abonament este  200 de lei, la categoria A, respectiv, 150 de lei, la categoria B. De asemenea prețul unui bilet concert loc ca categoria A este de 25 lei și la categoria B 20 de lei.

Violoncelistul Răzvan Suma, în deschiderea stagiunii a XI -a

Filarmonica Piteşti deschide noua stagiune, a XI -a, joi, 14 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, revine la Filarmonica Piteşti violoncelistul Răzvan Suma, care va interpreta Concertul  pentru violoncel și orchestră în Do major de Joseph Haydn şi Sonata pentru violoncel de John Ireland/Matthew Forbes. În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 2 în Re major, op. 73 a lui Johannes Brahms.
Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ş.a.
Născut în 1977, la Cluj-Napoca, Răzvan Suma a absolvit Liceul de Muzică din localitatea natală şi Academia de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Marin Cazacu. Îndrăgitul violoncelist a întreprins numeroase turnee naţionale şi internaţionale, atât singur, cât şi cu „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad”, alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici, sau în componenţa  cvartetului „Cellissimo”, alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup. A susţinut frecvent concerte împreună cu pianistul spaniol Josu Okinena, în săli ca „Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon”din Buenos Aires, „Kursall” din San Sebastian, dar şi la Filarmonica Piteşti, la care a fost angajat ca solist concertist între anii 2008-2010.
Solist concertist şi director al Orchestrelor şi Corurilor Radio și profesor asociat la Universitatea de Muzică București, a câştigat numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, participând la numeroase recitaluri şi concerte în turnee din Europa, Asia şi America. Are în palmares peste o mie de concerte şi recitaluri susţinute pe toate continentele, fiind unul dintre cei mai prolifici violoncelişti români contemporani. A susținut și masterclass-uri în țară și în străinătate (Argentina, Spania, Belgia).
Violoncelul la care cântă este conceput şi realizat, la Paris, în 1849, de unul dintre cei mai apreciaţi creatori de instrumente din epocă, lutierul Charles Adolphe Maucotel. În secolul al XIX-lea a aparţinut celebrului violoncelist Pierre Fournier. În 2009, instrumentul  i-a fost oferit de Fundaţia Musicha, din San Sebastian, Spania, tânărului muzician român.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea