MIOVENI: O NOUĂ CAMPANIE DE ÎNCURAJARE A COLECTĂRII SELECTIVE

Primăria oraşului Mioveni, în parteneriat cu  Asociţia de Dezvoltare Intercomunitara Servsal Arges (A.D.I. Servsal) desfăşoară o campanie de monitorizare a platformelor de colectare a deşeurilor menajere şi reciclabile provenite de la populaţie şi de la agenţii economici.
Astfel, în perioada 4 - 23 septembrie a.c., la fiecare punct de colectare, între orele 9.00-18.00, vor exista voluntari care vor oferi informaţii cetăţenilor privind importanţa colectării selective a deşeurilor încă de la sursă.
De asemenea, locuitorii oraşului vor primi pliante informative, dar şi un sac pentru deşeuri reciclabile.
Totodată, la fiecare scară de bloc va fi distribuit afişul acestei campanii.
Sâmbătă, 16 şi 23 septembrie 2017, voluntarii vor fi prezenţi în zona de Picnic de la Făget pentru informarea celor prezenţi cu privire la colectarea deşeurilor.
Pentru a păstra curăţenia oraşului populaţia este rugată să nu depoziteze în containerele colorate alte deşeuri decât cele pentru care sunt prevăzute şi anume cele din tabelul de mai jos:
Recipientele împărțite populației pentru depozitarea deșeurilor, dar și containerele ce sunt amplasate pe domeniul public în punctele de colectare au culori diferite. Iar fiecărei culori îi corespunde un anumit tip de deșeu. În recipientele de culoare verde trebuie depozitate deșeurile de sticlă, în cele galbene – plasticul și metalul, în cele albastre – hârtia și cartonul.
Selectarea deşeurilor acasă trebuie să devină o obişnuinţă şi un mod de viaţă, fiind unica soluţie pentru avea o viaţă mai sănătoasă şi mai prietenoasă cu mediul.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea