Primii bani europeni din actuala sesiune ajung în Argeș, la Topoloveni

# Parc de 2,5 hectare cu panoramă spectaculoasă, zonă de picnic și toalete
Bani nerambursabili, atrași, la Topoloveni, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, pentru îmbunătățirea mediului urban. Contractul de finanțare a fost semnat joi, 7 septembrie, de primarul orașului, Gheorghiță Boțârcă, împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr. ing. Liviu Mușat și vizează proiectul ”Înființare parc nou în orașul Topoloveni”. Importanța acordată evenimentului a fost întărită de prezența unei delegații a Consiliului Județean Argeș, condusă de președintele instituției, Dan Manu.
Gh. Boțârcă: ”Este un eveniment pe care noi, cei din Topoloveni, îl simțim în mod deosebit, pentru că primul contract din sesiunea actuală, iată, este semnat, în județul Argeș, la Topoloveni!... Creăm un loc de destindere, de agrement pentru toate vârstele. Am avut grijă de locurile de joacă pentru copii, cei vârstnici vor găsi băncuțe, verdeață și spații pentru reculegere cu o priveliște spectaculoasă, toate grupele de vârstă au fost vizate pentru viitoarea amenajare a zonei. Deasemenea, pentru zilele de sărbătoare, pentru zilele frumoase,  va fi organizată o zonă de picnic. Întregul areal va beneficia de supraveghere video, de alimentare cu apă, de tot ceea ce este necesar pentru a deveni o atracție a localității.”
Unitatea administrativ-teritorială Topoloveni va primi fonduri nerambursabile europene , valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 4 milioane de lei, din care valoarea totală nerambursabilă depășește 3,5 milioane de lei, reprezentând fonduri de la Uniunea Europeană și din bugetul de stat.
Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia: ”Este un moment important, pe care am dorit să îl și marcăm astfel. Argeșul este un județ cu preocupări serioase pentru absorbția fondurilor europene, iar la Topoloveni, accesarea acestora a devenit o tradiție! Este un proiect care va servi, în primul rând, localnicilor Topoloveniului, dar care va crește și atractivitatea turistică din zonă.”
Proiectul a luat naștere ca urmare a necesității reconversiei și refuncționalizării terenului degradat și neproductiv, pe care va fi înființat un parc de agrement și recreere, în suprafață de peste 24.000 de metri pătrați. Acesta va fi situat pe platoul de deasupra orașului, oferind, astfel, o deshidere vizuală amplă, inclusiv către municipiul Pitești.
Contractul de finanțare are o perioadă de implementare de 22 de luni de la data semnării.
”În parc vor fi amenajate alei de promenadă, o zonă de belvedere și picnic, un loc de joacă pentru copii, grupuri sanitare, precum și mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, foișoare de lemn, cișmele cu apă potabilă. De asemenea, în cadrul proiectului se va realiza o instalație de iluminat public, folosindu-se stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED și panouri fotovoltaice și vor fi montate un sistem de supraveghere video și un sistem Wi-Fi. Scopul înființării acestui parc în orașul Topoloveni îl reprezintă promovarea mișcării în rândul locuitorilor, dar și stimularea petrecerii timpului liber în spații special amenajate pentru agrement și recreere în aer liber”, a mai precizat primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea