Trivale Mall, tot fără parcare

# “Are toate avizele luate, dar… se aude că sunt  nemulţumiţi, că nu le merge”- Cornel Ionică, viceprimarul Piteştiului. Specialiştii Primăriei Piteşti anunţau la începutul lui 2010 un proiect de anvergură pentru centrul municipiului, şi anume noul mall în locul fostului magazin Trivale. Reprezentanţii Wini Imobili SA au avut însă obligaţia ca înainte de a primi acceptul administraţiei publice de a da drumul la lucrări, să prezinte un proiect din care trebuia să rezulte că noua construcţie va avea amenajată şi o parcare. În spatele complexului Trivale, pe terenul proprietarului, în locul actualelor barăci de metal va fi ridicată o parcare supraetajată, explica reprezentantul Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei Piteşti.
“Pentru ca Mall-ul să fie deschis în condiţii legale, este necesar un aviz al Comisiei de Urbanism a Primăriei. Aceasta va evalua condiţiile în care s-au refăcut împrejurimile, pe baza proiectului iniţial. De altfel, nu pot primi avizul de funcţionare fără să aibă parcare” spunea acum un an şi ceva Cornel Ionică, viceprimarul oraşului Piteşti.
La aproape un an de la inaugurarea acestui magazin, am vrut să vedem cum mai merg lucrurile cu parcarea promisă de repezentanţii magazinului. Primăria Piteşti a concesionat 612mp firmei Wini Imobili, tocmai pentru a se putea construi acea parcare supraetajată. Firma care administrează Trivale Shoping Center se obliga să pună la dispoziţia primăriei 30 de locuri de parcare. Lucrările nu au început şi l-am sunat pe acelaşi viceprimar care ne spunea în urmă cu un an şi ceva că nu vor primi avizul fără să aibă parcare. Iată ce ne spune la momentul actual Cornel Ionică, viceprimarul Piteştiului: „Clădirea este veche de 40 de ani. Mall-ul doar a renovat-o. La clădirile vechi nu este necesar să asigure loc de parcare. Au depus un proiect pentru o parcare pe 5-6 nivele, circa 200 de locuri. Au îndeplinit toate cerinţele, au autorizaţie de construcţie, caiet de sarcini, se pot apuca în orice moment. Pe partea cesionată se încasează redevenţa.... Se aude că sunt nemulţumiţi, că nu le merge.”
Păi bine domnule viceprimar, acum un an nu era tot clădire veche de peste 40 de ani? Atunci nu avea acelaşi statut? De ce la vremea aceea nu putea fi deschis în condiţii legale fără să aibă parcare şi acum le plângeţi de milă că nu le merge bine? Am uitat să menţionăm faptul că viceprimarul a ţinut morţiş să facă parte din comisia care a negociat contractul de cesiune cu Mall-ul Trivale. La acea vreme Ştefan Ciocănel, consilier local, a propus ca din comisia de negociere să facă parte doi membri PDL, lucru care l-a supărat rău pe Cornel Ionică, dar până la urmă, având majoritate în consiliul local, a rămas tot ca viceprimarul milos... L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea