Deficit de patru clase de a IX-a la nivelul Piteștiului

Cu câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar, inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu, atrăgea atenția asupra faptului că există posibilitatea în Argeș ca mai mulți profesori să intre în șomaj ca urmare a deficitului de clase de a IX-a. În cele din urmă reprezentanții ISJ Argeș au rezolvat această situație și nu a mai existat nicio problemă cu încadrarea profesorilor.
După a doua etapă de admitere la liceu, în Argeș a mai existat doar un deficit de patru clase de a IX-a, toate la nivelul Piteștiului, deși inițial s-a vehiculat că noul an școlar va debuta cu zece clase mai puțin față de anul trecut. „După a doua etapă de admitere, elevii corijenți care au promovat examenul au avut posibilitatea să se înscrie la licee, și în acest mod am ajuns la un deficit de doar patru clase de a IX-a, toate la nivelul municipiului Pitești. Este vorba de trei clase la Colegiul Tehnic «Dimitrie Dima» și una la Liceul Tehnologic «Constantin Brâncuși». Am rezolvat și problema de încadrare și nu a rămas nici un profesor fără să aibă normă întreagă”, a precizat Dumitru Tudosoiu.
De asemenea, din 5 septembrie la nivelul ISJ Argeș s-a declanșat procedura de verificare a școlilor din teritoriu. Cu această ocazie toți inspectorii școlari au fost pe teren și au luat contact cu unitățile școlare din subordinea lor. Cel târziu luni, 18 septembrie, ISJ Argeș va avea o bază de date actualizată despre situația tuturor unităților școlare din județ.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea