ISU Argeș, ceremonie de prezentare a drapelului de luptă și avansări în grad

Pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România, președintele României, Klaus Iohannis,  a înmânat pompierilor argeșeni Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş. După câteva zile, pe 15 septembrie, la sediul ISU Argeș, inspectorul șef, locotenent colonelul Bogdan Olar, a prezentat în urma unei ceremonii drapelul de luptă primit de la președintele țării.
La acest eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, pompieri militari, rezervişti etc. Cu această ocazie și pentru profesionalismul, devotamentul şi curajul de care au dat dovadă în executarea misiunilor ce le-au fost încredinţate, au fost avansate în grad înaintea expirării stagiului minim, următoarele cadre:  în gradul de locotenent colonel: mr. Nițu Marius; în gradul de plutonier adjutant șef plt. adj Vasile Adrian Ilie; în gradul de plutonier adjutant: plutonierii majori Constantin Mihai, Dide Mihai Cătălin, Marc Dragoș Sorin, Măndescu Florentin, Tudose Anghel Ionel și Zamfira Ion Marius.
Pentru curajul și devotamentul de care au dat dovadă pe parcursul carierei militare, în activitatea  desfășurată în slujba comunității, la trecerea în rezervă, au primit plachete de onoare: plutonierului adjutant șef Toma Nicolae și plutonier adjutant Simion Gheorghe;
Tot în semn de apreciere pentru rezultatele profesionale deosebite obținute, au primit diplome din partea Agendei Pompierului: plutonier adjutant Cârstea Cătălin; plutonier major Costache Mugurel; plutonier major Prioteasa Robert; plutonier major Oprescu Vlad; plutonier Samoilă Ionuț.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea unității militare prin fața drapelului de luptă și a comandantului unității, dar și cu expoziție de tehnică și un exercițiu demonstrativ.
Simularea inedită a fost pregătită de Detașamentul de Pompieri Pitești și a fost reprezentată de un accident rutier în care sunt implicate persoane cu deficiențe de auz și vorbire.
Pentru ca membrii echipajului să poată comunica cu victimele, un interpret în limbajul Mimico gestual i-a instruit în acest sens.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea