Troiță monumentală sfințită la Călinești

# Opera de artă este creația sculptorului Marian Baciu
Cu numai câteva zile în urmă, în preajma sărbătoririi nașterii Sfintei Maria, sătenii din cătunul Zgârieți, Călinești, s-au adunat pentru un eveniment frumos, chiar fericit: sfințirea unei troițe. Monumentul, sculptat în lemn de stejar, având dimensiuni generoase și o înălțime de peste 3 metri, a fost amplasat, optim, la o răscruce de drumuri, în imediata vecinătate a drumului județean ce unește Șoseaua Națională de satele Glodu și Râncăciov. Slujba a fost oficiată de cei doi preoți ai parohiei Călinești-Vale, Cătălin Manolescu și  Iancu Vasile, dar și de preotul Cătălin Vâlnoiu, de la parohia Gorganu de Jos.
Întregul edificiu a fost creat prin cheltuiala și oboseala familiei Baciu, familie tradițională, cunoscută și recunoscută în zonă. Crucea este amplasată pe un postament din beton, împrejmirea fiind făcută din lemn și metal. Sculptura a fost făcută, desigur, tot de un membru al familiei, Marian Baciu, artist apreciat pentru lucrările în lemn și nu numai.
Troița poartă, în zona inferioară, inscripția: ”S-A RIDICAT ACEASTĂ SFÂNTĂ CRUCE ÎNTRU SLAVA D-LUI NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI A MAICII SALE FECIOARA MARIA PRIN STĂRUINȚA FAM. BACIU 8-IX-2017”   
Un gest frumos, de care se vor bucura atât generațiile actuale, cât și cele viitoare, un gest care merită, desigur, aprecieri unanime. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea