Noul Duster, cu multe echipamente avansate, a fost lansat, în premieră mondială, la Frankfurt

Dacia a lansat, săptămâna trecută, noul model de Duster, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Expoziţia va fi deschisă publicului larg începând din 14 septembrie şi se va încheia pe 24 septembrie.
Cel mai vândut SUV din România revine pe piaţă cu o nouă generaţie, dar şi cu câteva detalii tehnice diferite, faţă de generaţia pilot. Principalele motorizări ale noului Duster sunt de 1.2 TCe, benzină, 125 de Cai Putere şi 1.6 dCi, motorină, 110 CP. Tracţiunea roţilor va rămâne neschimbată. Noul Duster va dispune de un sistem inteligent pentru coborârea drumurilor abrupte, denumit "Hill Control", iar dezvolatorii au denumit SUV-ul ca fiind "imaginea perfectă a unui autoturism off-road", sau un adevărat "BlockDuster".
Noul Duster beneficiază de un sistem de climatizare automată. Datorită celor cinci aeratoare (trei centrale şi două laterale), repartizarea aerului rece sau cald este optimă în interiorul vehiculului. Sistemul a fost îmbunătăţit în mod special pentru ţările calde.
Utilizarea în off-road este facilitată de introducerea unor echipamente noi, precum sistemul „multiview camera”. Noul Duster propune totodată o serie de echipamente inedite în gama Dacia, aşteptate de clienţi: senzor de depăşire în unghiul mort, airbag-uri cortină, sistem de climatizare automată, card de acces mâini libere şi sistem de activare automată a farurilor.
„Datorită liniilor înălţate şi aspectului mai lat al vehiculului, Noul Duster pare mai impozant iar caracterul său de SUV şi mai afirmat”, a declarat Laurens van den Acker, director de design industrial Groupe Renault.
Partea frontală a noului Duster se remarcă prin: un calandru nou, încadrat de blocuri optice extinse în lateral, care accentuează lăţimea percepută a maşinii; o nouă identitate luminoasă care integrează lumini de zi cu LED repartizate în trei segmente; o capotă a motorului redesenată care conferă o impresie de robusteţe; un scut frontal mărit, cu aspect cromat, rezistent la zgârieturi şi care îşi păstrează aspectul de origine în timp.
În profil, noul Duster prezintă  flancuri înălţate, care accentuează impresia de robusteţe; un parbriz poziţionat cu 100 mm. mai în faţă şi mai înclinat în comparaţie cu cel al modelului actual, fapt care sporeşte senzaţia de spaţiu disponibil la interior; bare de pavilion cu un design modern dispuse în prelungirea liniei parbrizului; jante din aliaj de 17 inch şi pasaje ale roţilor puternic evazate; ornamente de culoare neagră dispuse în partea din spate a aripilor laterale frontale.
Motorul Renault 1.6 dCi are formă pătrată, inspirată după motoarele de Formula 1. Un motor este numit "pătrat" atunci când cursa pistonului este apropiată de diametrul cilindrului. 11.900 de euro va fi preţul de plecare al noului model Dacia Duster.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea