Statul român cheltuie bani pentru promovarea Universității private Constantin Brâncoveanu!

# Elevii de nota 10 din Argeș au fost premiați de autoritățile județene la o universitate particulară

Excelența în județul Argeș nu a fost premiată, cu bani proveniți de la Guvernul României, la Prefectură, nici la Consiliul Județean sau Inspectoratul Școlar Județean, ci la o universitate privată, respectiv Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Ministerul Educaţiei Naţionale i-a recompensat cu premii în bani pe elevii care au reuşit să obţină 10 pe linie la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureatul din acest an. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a ales ca festivitatea de premiere a elevilor de 10 din Argeș să se desfășoare la o universitate privată, deși în alte județe din țară, pentru acest eveniment, au fost alese  instituții publice.

Pe 7 septembrie, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a găzduit întâlnirea de lucru a Inspectoratului Școlar Județean Argeș cu directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat și particulare din  Argeș, precum și premierea celor mai buni elevi argeșeni de la examenele naţionale din acest an. Elevii care au obţinut media maximă la Bacalaureat au primit 3.000 lei, iar cei care au obţinut acelaşi rezultat de excepţie la Evaluarea Naţională au primit 1.000 lei. La eveniment au fost, alături de inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu, și Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, Gabriel Stoian, subprefectul județului, comisarul șef de Poliție Gabriel Gherghe, Sorina Honțaru, director DSP Argeș, precum și mulți alții.
Deși aveau ca variante o multitudine de instituții publice, printre care și Universitatea din Piteşti - instituţie de învăţământ superior de stat, unde se puteau desfășura aceste evenimente în condiții la fel de bune „ca la Brâncoveanu”, autoritățile au ales o instituție privată. Pe care, de altfel, au și promovat-o în acest fel. În alte cuvinte, autoritățile argeșene cheltuie bani pentru promovarea unei instituțiii private în loc de a promova pe cele publice.

Dumitru Tudosoiu: „La Brâncoveanu găsesc o sală care îmi oferă un număr mare de locuri și e mult mai modernă”

Inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu, ne-a precizat că el a ales locația pentru aceste evenimente pe motiv că... oferă un număr mare de locuri și o sală modernă:
„Eu am ales această locație. Aici găsesc o sală care îmi oferă un număr mare de locuri și e mult mai modernă. Noi colaborăm și cu Universitatea Pitești și cu Universitatea Constantin Brâncoveanu în aceeași măsură. Anul trecut, de exemplu, a fost făcută ședința cu directorii în cadrul Universității din Pitești. Am considerat că acest spațiu este cel mai adecvat pentru acest eveniment”, ne-a precizat Dumitru Tudosoiu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea