Localnicii din Bălilești mai au de așteptat până încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare

# Firma unui fost senator dar și câteva firme de construcții din Argeș nu renunță la miliardele puse la bătaie aici
Localnicii din Bălilești s-au bucurat nespus, în primăvară, aflând că, în curând, vor începe lucrările de alimentare cu apă dar și cele de canalizare în cadrul unui proiect major, cu finanțare asigurată, proiect ce depășește suma de 20 miliarde lei vechi. Zis și făcut, autoritatea contractantă – primăria comunei – a scos, în februarie curent, la licitație lucrarea, pe portalul electronic.
Denumire contract:
”Servicii de proiectare (PT, DE), asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări aferente proiectului „Înființare sistem centralizat de canalizare în comuna Bălilești, județul Argeș și Extindere rețea de alimentare cu apă în comuna Bălilești, județul Argeș”

Obiectul contractului:
1) Servicii de proiectare faza proiect tehnic si detalii de executie conform HG 28/2008 si anume prestatorul va elabora în 4 exemplare originale piese scrise (memorii tehnice, liste de cantitati de lucrari, caiete de sarcini, etc.), piese desenate (planse, detalii de executie, etc.); 2) Asistenta tehnica din partea proiectantului pe parcursul executiei lucrarilor; 3) Documentatie de avize conform certificatului de urbanism si documentatii DTAC în 2 exemplare originale; 4) Executie lucrari de canalizare si extindere retea de alimentare cu apa, inclusiv organizarea de santier.
Valoare estimată: 21,005,521 ron
Data limita de depunere a ofertelor: 06.03.2017 15:00”

Patru asocieri de firme înscrise la licitație, din care trei descalificate. Două pe nedrept, arată CNSC-ul

Ceea ce a urmat, ar putea fi descris ca fiind identic glumei conform căreia cei patru evangheliști erau trei: Luca și Matei. De ce? Pentru că, din patru asocieri de firme înscrise la licitație, autoritatea contractantă a descalificat trei. Toți trei descalificații s-au plâns, însă, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. CNSC a respins una din cele trei plângeri, declarând, însă, admise două dintre acestea.  Așadar, procedura de evaluare a trebuit reluată, în momentul de față trecându-se la faza evaluării de preț.
Trebuie menționat că cele două ”readmise” în licitație de CNSC sunt asocierile
1. IRIDEX GROUP CONSTRUCȚII – SIRIUS PROIECTARE STUDII
2. VALAH CONSTRUCT GRUP – G&M BUILDING ENGINEERING – COTAU SOCIETA COOPERATIVA – COTAU – BUILDING DESIGN 2000

Liderul primei asociații, Iridex, este firma fostului senator PC Corneliu Pascu, firmă abonată – arată numeroase surse – la banii publici din toată țara. Valah Construct – liderul celei de-a doua asocieri, aparține omului de afaceri din Pitești, Cătălin Nicolau. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea