Pădurea Trivale va deveni rezervaţie naturală. Peste un timp…

# Gogu Davidescu: “Este doar un viciu de procedură... dar sigur se va rezolva această problemă.“ Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru instituirea regimului de arie naturală protejată şi încadrarea în categoria de rezervaţie naturală pentru pădurea Trivale nu a primit avizul favorabil.  Sunt neînţelegeri între Direcţia Biodiversităţii şi Direcţia Generală Păduri.  Sunt trei neconcordanţe între aceste două direcţii.

1. Suprafaţa este neclară.
2. Limitele proprietăţii au fost trasate arbitrar, cuprinzând şi suprafeţe retrocedate, astfel existând riscul unor conflicte ce ar putea ajunge în instanţă.
3. Nu rezultă din documentaţie că au fost realizate consultări publice.
Specialiştii care au întocmit documentaţia depusă susţin că elementele de floră şi faună care susţin declararea Pădurii Trivale-Rezervaţie naturală  se regăsesc pe o suprafaţă de 481,5187 ha. Diferenţa de 49,01824 ha este o suprafaţă retrocedată, care la momentul actual se află pe rolul instanţelor judecătoreşti, Instituţia Prefectului cerând instanţelor de judecată să anuleze aceste titluri de proprietate. În documentaţia depusă, se cere declararea ariei protejate doar pentru cei 432,3363 ha, urmând ca demersurile pentru restul suprafeţei să fie făcute în urma hotărârii judecătoreşti.
Direcţia Păduri spune că motivarea constituirii ariei naturale protejate pentru a stopa reconstituirea dreptului de proprietate este o prevedere neconstituţională. Ordinul nr. 1710/2007, privind aprobarea documentaţiei necesare în vederea instituirii regimului de arie naturală protejată de interes naţional prevede că se vor evita pe cât posibil arii aflate în proprietate privată.
Au fost consultate toate instituţiile reprezentative ale judeţului şi toate etapele parcurse au fost puse la dispoziţia publicului pe site-ul ARPM Piteşti.
“A fost doar o neconcordanţă între cele două direcţii. Sunt convins că totul se va rezolva. Am trimis şi noi un răspuns către cele două direcţii, răspuns prin care cred că am lămurit toate micile probleme iscate. Ne menţinem punctul de vedere pentru promovarea hotărârii de Guvern pentru instituirea regimului de arie naturală protejată şi încadrarea în categoria de rezervaţie naturală a Pădurii Trivale”, ne-a spus directorul  ARPM Piteşti, domnul Zoltan Kalman.
Gogu Davidescu: “Este doar un viciu de procedură. Au fost incluse cele 49 ha, care sunt în litigiu, dar sigur se va rezolva această problemă. “ L.C.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea