AOA Argeș: „Solicităm anularea OG privind plata defalcată a TVA sau respingerea ei de către Parlament”

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș a avut inițiativa consultării a peste 3500 societăți comerciale din județul Argeș, cu privire la plata defalcată a TVA (O.G. 23/2017). În urma desfășurării ultimei ședinte a Consiliului Director al Asociației, unde s-a analizat această problemă, s-a ajuns la următoarea concluzie: “Plata defalcată a TVA (OG 23/2017 opțională începând cu 1 octombrie 2017, obligatorie începând cu 1 ianuarie 2018) – presupune un cost administrativ ridicat (atât la nivelul statului/unitățile de trezorerie dar mai ales la nivelul contribuabililor) și nu rezolvă problema evaziunii fiscale la nivel de TVA, cu siguranță nu a TVA-ului nedeclarat!
Deși gradul de colectare menționat este de 75% (conform cifrelor avansate de catre oficialități) sunt penalizați prin măsuri administrative tot contribuabilii bun platnici care-și declară și plătesc corect TVA.
Prin urmare ANAF-ul ar trebui să întreprindă măsuri în zona celor 25% din sumele necolectate dar mai ales în zona sumelor nedeclarate (adevărata evaziune fiscală). Exemple de astfel de măsuri: conectarea caselor de marcat electronice la serverele ANAF cât mai curând posibil (TVA nedeclarat); întărirea disciplinei fiscale în zona vamală (taxe vamale și TVA nedeclarat/subdeclarat); extinderea domeniilor de aplicare a măsurilor de simplificare TVA (taxare inversă în RO); chiar și creșterea cotei de TVA cu 1 pp ar fi mult mai puțin costisitoare din punct de vedere administrativ (atât la nivel de ANAF cât și la nivel de mediu de business) dacă această masura ar fi văzuta ca o măsură echivalentă pentru creșterea sumelor încasate de către bugetul de stat. Solicităm anularea OG 23/2017 sau respingerea ei de către Parlament în această sesiune de toamna”, arată Consiliul Director al Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea