ISJ Argeș vine cu recomandări după apariția manualului de sport

# Dumitru Tudosoiu: „Odată cu manualul de educație fizică, programa școlară trebuie însoțită cu o oră în plus de sport”
Începând cu acest an școlar, elevii din clasa a 5-a au avut un manual și la disciplina Educație fizică și sport. Deși au existat numeroase nemulțumiri legate de acest nou manual, în primul rând privind necesitatea acestuia, profesorii și elevii au început să se obișnuiască cu el. Inspectorul general ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu consideră că prin respectivul manual „s-a fixat” legătura dintre teorie și practică.
„Manualul de sport mi se pare o idee foarte bună. Nu a existat nemulțumiri din partea profesorilor legat de acest lucru. Cu acest manual consider că programa școlară trebuie însoțită de la anul viitor  cu o oră în plus de sport ca lucrurile să fie foarte bine fixate. Trebuie să existe o legătură foarte bună între teorie și practică iar eu cred că odată cu manualul respectiv și acest lucru a fost îndeplinit”, a precizat Dumitru Tudosoiu.
Manualul de Educație fizică și sport are șase capitole. În esență, cartea este o culegere de definiții, scheme de exerciții fizice utile profesorilor dar conține și probleme de rezolvat în scris. Primul capitol din manual este cel privind „Organizarea activităților motrice” și cuprinde următoarele lecții: „Formații de adunare în linie pe un rând și pe două rânduri”, „Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia”, „Alinieri în linie și în coloană”, „Întoarceri de pe loc”, „Formarea coloanei de gimnastică”, „Pornire și oprire din mers”, „Treceri dintr-o formație în alta”. Capitolul doi din manual se intitulează „Dezvoltare fizică armonioasă” iar cel de-al treilea, „Capacitate motrică”. La capitolul patru, elevii vor învăța despre disciplinele sportive și la capitolul cinci, despre igiena și protecție individuală. În ultimul capitol sunt prezentate „Comportamente și atitudini”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea