Șeful Centrului Regional Antidrog Pitești: „La nivelul Argeșului cel mai consumat drog îl reprezintă SNPP”

# Subcomisarul Daniel Gheorghe este șeful Centrului Regional Antidrog Pitești – Argeș și Vâlcea – încă din luna mai a.c. atunci când a promovat examenul pentru post și l-a înlocuit în funcție pe Marius Neacșu, cel care deținea interimatul instituției.
Pe 8 mai a.c. subcomisarul Daniel Gheorghe a devenit șeful Centrului Regional Antidrog Pitești - Argeș și Vâlcea - după ce a promovat examenul pentru ocuparea acestui post. Acesta l-a înlocuit în funcție pe subcomisarul Marius Neacșu, cel care a deținut interimatul instituției în ultima perioadă.
Deoarece la data de 5 septembrie a fost lansată la sediul Agenției Naționale Antidrog „Campania Națională de Prevenire a Consumului de Canabis #POTALTFEL”, subcomisarul Daniel Gheorghe ne-a precizat mai multe informații despre efectele acestui program ce urmează a fi implementat și în Argeș. „Am avut o întrevedere cu inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu și am stabilit implementarea campaniei în următoarele unități școlare: Colegiul Național I.C. Brătianu, Colegiul Național Zinca Golescu și Liceul Teoretic Ion Barbu. Ca număr de beneficiari direcți vor fi câte 300 de elevi din fiecare liceu. Va fi implementată și o campanie la Universitatea de stat din Pitești, unde vom avea va număr de beneficiari 200 de persoane. (…) Județul Argeș, la nivel național, ca nivel de consum, nu se află în zona roșie a consumului de droguri. La nivelul județului cel mai consumat drog îl reprezintă SNPP (substanţe psihoactive)”, ne-a precizat șeful Centrului Regional Antidrog Pitești.

Campania Națională de Prevenire a Consumului de Canabis #POTALTFEL

Campania este implementată în perioada 5 septembrie 2017 – 31 iulie 2018 și reprezintă un răspuns integrat și complet în planul politicilor publice, cu rol emergent în dinamica consumului de droguri din România. „POTALTFEL” are drept scop creșterea nivelului de informare, sensibilizare ți conștientizare a populației generale (15-64 de ani), cu accent pe populația școlară (15-24 de ani), asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de canabis, în vederea neînceperii, respectiv, evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreațional, la consumul regulat de canabis. Activitatea este finanțată prin Programul național de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri 2015-2018. Conform Studiului în populația generală privind consumul de tutun, alcool și droguri (GPS) 2016, realizat de specialiștii ANA o dată la trei ani, la nivelul populației generale se identifică o prevalență de-a lungul vieții a consumului de canabis de 5,8%. Prevalența în ultimul an a consumului de canabis este de 3,2%, în timp ce, pentru consumul din ultima lună, se observă o prevalență de 1,4%. Conform aceluiași studiu cea mai mică vârstă de debut declarată a unei persoane care a început acest tip de consum este de 14 ani, iar media vârstei de debut este de 21,3 ani. În ceea ce privește Studiul în populația școlarizată cu vârsta de 16 ani – ESPAD 2015, consumul de canabis se află pe poziția a doua, după consumul de inhalante, în ceea ce privește debutul precoce. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea