Firma care se ocupa cu realizarea sălii de sport la Școala „Ion Pillat”, dată în judecată de Primăria Pitești

După ce au stat un an întreg cu șantierul în curte, copiii de la Școala Gimnazială „Ion Pillat” nu s-au bucurat nici la începerea acestui nou an școlar de o sală de sport funcțională. Contractul pentru realizarea unei săli de sport a fost adjudecat de către firma argeşeană de construcţii Crimar Pamico Industrial Montaj pentru suma de 420.000  lei, însă anul trecut lucrările s-au împotmolit. Motivul? Societatea argeșeană care trebuia să finalizeze lucrarea a intrat în insolvență, fapt ce a condus la o stare de fapt necorespunzătoare, amănând termenul de finalizare.

Săptămâna trecută, primarul Cornel Ionică şi viceprimarii Sorin Apostoliceanu şi Laurenţiu Zidaru au făcut mai multe controale pe şantierele din Piteşti. Una dintre opriri a fost la Şcoala „Ion Pillat”, unde se construieşte o sală de sport de tip balon.
Deşi lucrarea trebuia terminată în iunie 2016, Crimar Pamico nu a putut respecta termenul. Municipalitatea a luat în calcul rezilierea contractului cu societatea de construcţii și i-a dat în judecată, executându-i silit. Acum Primăria Pitești a elaborat documentația pentru acoperirea terenului de sport de la școala respectivă, valoarea investiției fiind estimată la 288.000 lei.

 

”Stadiul lucrărilor de investiții la lucrările publice din municipiul Pitești, cele de la școli în mod deosebit, reprezintă o preocupare permanentă a noastră. Am realizat o analiza a lucrărilor care se derulează la Școala Gimnazială Ion Pillat-nr. 3 Pitești, unde se realizează o sală de sport. Firma care se ocupa de acest obiectiv a intrat în insolvență. I-am dat în judecată. S-au dovedit a fi neserioși. Căutăm acum soluțiile legale de rezolvare a acestei situații, independente de voința noastră și sperăm ca macar anul viitor sala de sport a școlii sa fie dată în folosință”, a precizat primarul Cornel Ionică.

Cum în prezent, la obiectivul de investiții a fost realizat doar „scheletul” metalic, administrația locală caută variante pentru a termina cu bine sala de sport de tip balon. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea