Bună la organizare, varză la desfășurare! Ședința Colegiului Prefectural de vineri, o aberație!

Ședința Colegiului Prefectural desfășurată vinerea trecută, în sala Centrului Cultural Mioveni, a fost o aberație. Două sute de mașini au sosit, înainte de ora 10, data începerii ”lucrărilor”, cu zeci de primari, zeci de viceprimari sau secretari, zeci de șefi de instituții deconcentrate, zeci de jurnaliști. Două sute de mașini s-au îngrămădit, ocupând până și curtea Catedralei din apropiere, pentru... nimic! Pentru că, da, la ședința Colegiului Prefectural, așa ca de obicei, se îngrămădesc oficialitățile, pentru... nimic.

Prefect, președintele CJ Argeș, vicepreședinții CJ, primarul Mioveniului. Mulți alții, zero subiecte!

Prezență, așa cum am menționat mai sus, impresionantă. Prezidiul, și mai și: prefectul Emilian Dragnea, președintele C.J. Dan Manu, vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mânzână, primarul – gazdă – Ion Georgescu, șefi de instituții. Nu a lipsit nimeni. Cu excepția subiectelor de discuție. Ședința a decurs exact ca o ședință cu părinții, organizată de dirigintele unei clase de școală primară. Prefectul a recomandat primarilor să aprovizioneze instituțiile cu lemne, să îmbunătățească gradul de comunicare cu directorii de școli și alți directori din raza UAT-urilor, să fie buni, să nu fie răi și să poarte, eventual, șapcă roz. Adică, nu le-a spus nimic. Primarii, receptivi, s-au repezit pe holul de la intrare, chiar în timpul ședinței, reușind performanța de a epuiza cele câteva găleți de cafea puse la dispoziție, ca la Mioveni, cu generozitate. Primarii aflați la primul mandat, sau subaltenii acestora, rămași în sală, au descoperit, la un moment dat, că au venit degeaba dotați cu pix și caiet, pentru că acolo se vorbea mult fără a se spune nimic (much ado about nothing, vorba neamțului...).
Astfel încât, după lupte seculare care s-au întins pe durata a vreo două ore, edilii și șefii de instituții deconcentrate s-au întors, fiecare, la mașinile lor, mai deștepți, mai frumoși, mai iluminați după nimicul servit, cu generozitate, de Instituția Prefectului Argeș. Sute de litri de benzină, proaspăt scumpită, s-au consumat în motoarele celor sute de mașini venite la marele zero. Felicitări doar organizatorilor, care, ca de fiecare dată, s-au ridicat la nivelul așteptărilor. În rest, așa ca și în titlu, bună organizare, varză desfășurare.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea