Un nou conflict între CNCD și Publitrans

# Firma lui Constantin Scarlat (foto) cere 2,1 milioane lei Publitrans-ului pentru profit, polițe de asigurări și reabilitarea autobuzelor
La Tribunalul Argeș, în luna septembrie s-a judecat un proces între CNCD SA prin lichidator SC Bio Consult SRL, ca reclamant, și Publitrans 2000 SA, ca pârât. CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, a cerut, în instanță, plata a peste 2,1 milioane de lei reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015. Tribunalul Argeș a decis, pe 12 septembrie, declinarea competenței de soluționare în favoarea Tribunalului Specializat Argeș. Următorul termen al procesului va fi pe 24 octombrie.

„Publitransul a produs asupra noastră prejudiciu”

CNCD nu iartă nimic… Pentru că Publitransul s-a folosit între 2014-2015 de cele 40 de autobuze ale sale, firma lui Scarlat cere acum bani reprezentând profit aferent perioadei respective, bani pentru plata polițelor și chiar cheltuielile de reabilitare a autobuzelor respective.
„Solicităm să obligați pârâta la plata sumei de 2.159.529,18 lei, reprezentând profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015 în sumă de 1.249.410 lei, plata polițelor de asigurare CASCO în sumă de 450.042 lei, cheltuieli de reabilitare a celor 40 de autobuze în sumă de 348.513 lei, aflate în custodia pârâtei începând cu data de 14.11.2014 și până în prezent, precum și obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată”, arată reprezentanții CNCD în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Specializat Argeș.
De asemenea, aceștia mai arată că societatea municipalității nu a respectat acordul formal încheiat: „Începând cu data de 14 noiembrie 2014, Publitransul a exercitat unilateral posesia celor 40 de autobuze, asociere prelungită prin acord formal încheiat la data de 28.2.2014 fără a mai respecta clauzele contractului. (…) Mai mult decât atât, Publitransul prin folosința îndelungată a celor 40 de autobuze, a produs asupra acestora uzură, prejudiciu ce urmează a fi dovedit printr-o expertiză tehnică de specialitate.

Publitransul contraatacă cu rechizitoriul DNA și Ordonanța din 14 noiembrie 2014

Publitransul a cerut instanței suspendarea cauzei până la soluționarea dosarului principal în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, este acuzat că ar fi făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între Publitrans 2000 SA și societățile private CNCD SA și Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099 lei). De asemenea, societatea municipalității a depus la dosar inclusiv rechizitoriul prin care Tudor Pendiuc și Constantin Scarlat, patronul CNCD, au fost trimiși în judecată, dar și Ordonanța DNA din din 14 noiembrie 2014. Prin această Ordonanță, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe 40 de autobuze aflate în proprietatea firmei CNCD, custode al bunurilor fiind desemnată societatea Consiliului Local Pitești, Publitrans, care le putea folosi în continuare pentru a asigura transportul public de persoane în municipiu.
„CNCD a pierdut posesia și dreptul de a dispune autobuze de la instituirea sechestrului asigurator, posesia autobuzelor a aparținut Publitrans 2000 SA în calitate de custode, iar dreptul de folosință a fost acordat unității noastre de către organele de urmărire penale, conform Ordonanței DNA, astfel încât răspunderea noastră a fost către organele de urmărire penală în temeiul Ordonanței și nu față de CNCD”, arată reprezentanții Publitrans în dosar.

„Profitul pe care îl cere CNCD ar fi inclus de fapt în prejudiciul de 23.013.099,65, produs nouă”

În ceea ce privește suma de 2,1 milioane de lei cerută de CNCD, ea este refuzată categoric. „Publitrans 2000 SA nu are cunoștință de această sumă, nu există deconturi de cheltuieli însușite de noi și mai mult decât atât considerăm că potrivit Ordonanței Direcției Naționale Anticorupție din 14 noiembrie 2014, acest profit ar fi inclus de fapt în prejudiciul de 23.013.099,65, produs nouă”, mai este precizat în dosar.

Pentru CNCD ieșirea din afacerea transportului de călători din Pitești a însemnat începutul problemelor

După ce D.N.A. a intrat pe firul afacerii Publitrans-C.N.C.D.-Girexim, ce a dus în cele din urmă la trimiterea în judecată și a lui Constantin Scarlat, directorul general CNCD, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave,  acțiunea a condus și la intrarea în insolvență a societății argeșene, în decembrie 2014, când s-a cerut reorganizarea activităţii.
Reamintim că în acest dosar, primarul Tudor Pendiuc este acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat bugetul Primăriei Pitești cu suma de peste 5 milioane de euro, prin încheierea unui contract nelegal privind transportul public local, el primind în schimb drept mită un apartament de lux pentru fiica sa. În același dosar mai sunt cercetați oamenii de afaceri Valentin Vișoiu, acționar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL; Florin Șerban Barbu, acționar în cadrul SC Conarg Real Estate SRL; Gheorghe Văsîi și Constantin Scarlat, reprezentanți ai SC Girexim Universal SA și SC CNCD SA.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea