“Ziua Porților Deschise” la Fabrica de conserve din Topoloveni

# Mama magiunului de Topoloveni a dat  în fiert, însă a fost răcorită de Ministrul Agriculturii, Petre Daea # Patronii fabricii, frații Murad, au sosit, alături de Rareș Bogdan și de Cozmin Gușă, cu elicopterul # Constantin Nicolescu – baie de mulțime. Mai cărunt, mai slab, însă zâmbitor
Fabrica de conserve legume, fructe și semipreparate MGC Topoloveni, în parteneriat cu Primăria Orașului Topoloveni, a organizat, marțea trecută, “Ziua Porților Deschise”. Evenimentul a avut o amploare neașteptată, prezența oficialităților fiind – ca și produsele expuse și oferite – abundentă. În vârful ierarhiei s-a aflat, desigur, ministrul Petre Daea, însă o prezență aparte au constituit-o oamenii de presă Cozmin Gușă și Rareș Bogdan.

 

Dintre argeșeni, președintele C.J. Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea, zeci de oficialități. O prezență aparte – fostul șef absolut al PSD și al Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, mai alb, mai slab însă foarte în formă. Invitații, oficialități și localnici, au servit bunătățile de Topoloveni pe fundalul unui moment artistic cu muzică şi dansuri populare și au putut admira şi expoziţia de tehnologie veche, folosită în trecut în prepararea conservelor de Topoloveni. Invitaţii au fost, deasemenea, aşteptaţi cu o mulţime de bunătăţi, de la viţel la proţap, la cîrnaţi, chiftele, iahnie de fasole, murături şi un tort diplomat gigant cu o lungime de 10 metri. A fost pregătit şi un program artistic la care au participat atît artişti locali, cît şi vedete ca Anca Ţurcaşiu şi Maria Dragomiroiu.

În anul 2002, MGC Topoloveni a achiziționat fabrica de conserve înființată la 1901 şi, în urma unui amplu proces de investiţii, a reuşit ca, la începutul anului 2016 să poziţioneze fabrica în topul producătorilor de alimente din România. MCG este deținută de frații Murad, care au investit, în ultimii ani, zeci de milioane de euro în hotelărie (Phoenicia) și alimentare (Mandy, Spring etc.)

Ca să nu supere pe nimeni, ministrul Daea a vizitat și fabrica Bibianei Stanciulov

Programul cuprindea şi o deschidere oficială prin discursurile oficilităţilor. Ministrul Daea a preferat, însă, ocolirea scenei, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor jos, la marginea acesteia. Totul ca să nu o facă de oaie… A salutat cît mai mulţi oameni, l-a îmbrăţişat pe fostul preşedinte al CJ Constantin Nicolescu şi a alergat spre locaţia unde avea să ia masa alături de alţi invitaţi de seamă. Întrebat despre poziţia sa referitoare la litigiul dintre firma gazdă a sărbătorii şi producătorul magiunului de Topoloveni, Petre Daea a declarat: „Vin informat, ştiu despre litigiul pentru marcă. Sînt ministru pentru toţi, îi respect pe toţi indiferent de mărime şi concept. Îi respect, îi ascult şi îi ajut. Am fost informat că vor veni de la Uniunea Europeană pentru a vedea cum se respectă acest produs cu denumire protejată. Am înţeles că există în instanţa de judecată şi aşteptăm controlul. Îi felicit pe cel de aici care a făcut lucruri extraordinare, îl felicit şi pe celălalt care este vecin. Voi trece şi pe acolo. Toţi au o piaţă deschisă, au o piaţă egală“.

Bibiana Stanciulov: A FOST ÎNȘELATĂ TOATĂ LUMEA PRIN FOLOSIREA TOPONIMULUI ”TOPOLOVENI”, cu care… suntem asociați noi, cei care am pus pe harta lumii această localitate

La momentul mediatizării evenimentului, înainte de punerea în scenă a acestuia, Bibiana Stanciulov tuna pe rețelele de socializare, susținând că opinia publică a fost înșelată. De ce? Pentru că toponimul ”Topoloveni” îi aparține. Afirmație, desigur, ușor forțată…
Bibiana Stanciulov: ”Sunt întrebată de mass media de ce nu le-am invitat la Ziua Porților Deschise de astăzi 3 octombrie, la Topoloveni.
NU SUNTEM NOI ORGANIZATORII!
A FOST ÎNȘELATĂ TOATĂ LUMEA PRIN FOLOSIREA TOPONIMULUI ”TOPOLOVENI”, toponim cu care din anii 2009 suntem asociați noi ”Sonimpex Topoloveni”, cei care am pus pe harta lumii această localitate , începând cu Premii MICHELIN, Monde Selection, Great Taste, HALAL, KOSHER, Certificat NATO, INDICAȚIE GEOGRAFICĂ PROTEJATĂ....
În anul 2001, s-a dorit vânzarea acestei secții, de către... autoritățile locale... Dacă nu o achiziționam noi, se mai vorbea vreodată despre Topoloveni?! Producătorul ”bunătăți de Topoloveni” a ajuns în Topoloveni după noi , cu marca MANDY.
De ce s-au ”rebranduit” ca ”bunătăți de Topoloveni”, în anul 2012, după ce fuseserăm certificați cu Indicație Geografică Protejată, multiple premii internaționale, noi Sonimpex Topoloveni?!
Avem litigiu cu acest producător din anul 2014... Pe rol...
În acest timp autoritățile statului continuă să fie complice la modul în care suntem piratați.
Sunt foarte curioasă ce autorități vor participa astăzi la acel eveniment din Topoloveni. Cei care se vor afla acolo vor fi folosiți pentru ”legiferarea” unei mari înșelăciuni care este acum în mâinlie Justiției
Cine dorește distrugerea tradiției românești?!”

După vizita ministrului Daea, mama magiunului de Topoloveni a revenit la sentimente mai bune.
Bibiana Stanciulov: ”Mulțumim domnului Ministru al Agriculturii Petre Daea pentru frumoasa surpriză de a veni să viziteze Fabrica de Magiun Topoloveni. Magiunul din prune Topoloveni este primul produs unic, tradiţional şi autentic pentru care noi, Sonimpex Topoloveni, am obţinut certificarea calităţii Indicaţia Geografică Protejată. Domnul ministru a fost însoțit de domnii Emilian Dragnea, Prefectul județului Argeș și Şerban Valeca, senator de Argeș. Ne-a făcut plăcere să ne întâmpinăm musafirii cu Magiun Topoloveni din struguri și sa le putem arăta cum producem alimentele funcționale Topoloveni și Topoloveana - 100 % naturale, FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, fierte în cazane cu pereți dubli, fără foc direct…Petre DAEA, a fost plăcut surprins să guste Magiunul Topoloveni din struguri pe care îl produceam astăzi în fabrică.”

Deși Cozmin Gușă și Rareș Bogdan au venit cu elicopterul, vedeta serii a fost Constantin Nicolescu

Bun organizator, primarul Gheorghiță Boțârcă a reușit, până la finalul zilei - una grea - să împace și să mulțumească pe toată lumea. A fost un adevărat show, nu numai culinar  sau artistic. În parcare, ochii au fost ațințiți către cele câteva zeci de limuzine sosite cu invitații din București sau din țară: SUV-uri Lexus, fabricație 2017, Mercedes-uri S-class noi, Porsche etc. Frații Murad au sosit, însoțiți de Cozmin Gușă și de Rareș Bogdam, călărind un... elicopter.
Vedeta serii a fost însă, în opinia multora, fostul șef absolut al județului, Constantin Nicolescu. Acesta, slab însă semeț, cu același zâmbet de altădată, a făcut o baie de mulțime serioasă. Însuși ministrul Daea a ținut să îi vorbească, numai între patru ochi, pentru câteva secunde.
Sărbătoarea s-a dovedit a fi una reușită, prezența – de excepție.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea