Trupa Grimus la Acusticul de Week-end

Filarmonica Piteşti organizează vineri, 13 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, al treilea concert din această stagiune din seria „Acusticul de Weekend”.
După „Coma” şi „The Mono Jacks”, este rândul celor de la „Grimus” să delecteze publicul cu acelaşi gen muzical: rock alternativ.
Înfiinţată în 2005, la Cluj-Napoca, Trupa Grimus a cunoscut mai multe componenţe, astăzi fiind formată din Bogdan Mezofi (voce), Valentin Rauca (chitară, voce), Cristian Csapo-Martinescu (chitară), Kiss Lehel  (clape), Titus Vadan (bass) şi Turi Gabor (tobe). Încă de la debut a cunoscut succesul, piesele urcând pe primele locuri în clasamentele muzicale de la radio. În 2008 apare primul album, „Panikon”, şi în 2011, „Egretta”. Un an mai târziu, în premieră pentru o trupă radio din România, Grimus a fost invitată la patru festivaluri europene: Rock For People din Cehia, Exit Festival din Serbia, Sziget Festival din Ungaria si B’estfest Summercamp din România.          
De-a lungul timpului au împărţit scena cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Eros Ramazzotti, Garbage, Placebo, Roxette, Hurts, Deep Purple şi Sir Salman Rushdie. Participă la cel mai mare festival european de tip showcase, „Eurosonic” din Olanda, dar şi la Arezzo Wave din Italia şi Vienna Waves din Austria. Trupa a cântat şi în India, la Festivalul Saarang din Chennai.
Al treilea album, intitulat „Emergence”, apare în 2014, patru dintre melodii fiind lansate ca single.  Piesa „Selfie” se află pe coloana sonoră a filmului de succes cu acelaşi nume. În 2015, „High” a câştigat categoria „Best Alternative Song” la prestigioasele Independent Music Awards, secţiunea Vox Populi, în competiţie cu trupe din USA, UK, Canada si Australia. „Political Animal” face parte din coloana sonoră a filmului „De ce eu?”, regizat de Tudor Giurgiu. Dintre single-urile lansate amintim „Ultima oră”, „Vom lupta” şi „Fregate”. .
Trupa Grimus a susţinut concerte în deschiderea legendarilor Queen, la Bucureşti şi Sofia. Anul acesta Grimus a finalizat, la Nürnberg (Germania), înregistrările pentru noul album ce urmează a fi lansat la începutul anului 2018.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea