Primarul de la Merișani vrea să transforme centrul de informare din comună în secție de poliție

# Centrul de informare Turistică Merișani, fără angați de peste doi ani # Pe ușa centrului există program de lucru, în schimb  nici un afiș că este închis # Primarul Luigi Ionescu: Cred că o să  cedez clădirea pe la poliție, că tot am probleme cu comunitatea de etnie romă
Centrul de informare turistică Merișani este un obiectiv de 184.000 de euro realizat în 2012 pentru comunitate. În realitate este, de fapt, o clădire goală, cu centrală termică și alte dotări care ar face invidios orice alt proprietar de clădire, dar nefuncțională de mai bine de doi ani de zile pe motiv că nu se angajează nimeni, salariul fiind minimul pe economie.

184.000 de euro cheltuiți pentru nimic

Prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, lansat în 2007, s-a dorit aducerea mai multor comune româneşti la un standard european prin constuirea unor centre de informare turistică.  Zis și făcut! 45 de milioane de euro, bani europeni, au fost alocați în țară, în total, pentru aceste proiecte. Elena Udrea, ministrul Turismului la acea vreme, este cea care a făcut posibilă realizarea acestor centre dovedite între timp nefuncționale și inutile. Un astfel de proiect a fost realizat și în comuna Merișani. Costul total al lucrărilor la acest centru de informare turistică a fost de  184.000 de euro, din care 134.000 de euro au intrat în conturile societăţii care a ridicat imobilul, respectiv societatea S.C. NORDCO S.A.

Turiștii se informează la Merișani doar cu așa zisul program de lucru al angajaților centrului

În teorie, la Merișani turiştii ar fi aflat informaţii despre obiectivele turistice din apropiere, trasee, pensiuni sau restaurante. Pe hârtie, aceste centre ar fi trebuit să aibă doi angajaţi cu atestat de ghid turistic, bază de date, hărţi şi pliante. Doar că, în realitate, nimeni nu a dorit să se angajeze la un astfel de centru pe salariul minim pe economie. Chiar dacă se găsea prin comună cineva dornic totuși să lucreze în această clădire modernă, se „lovea” de lipsa atestatului de ghid turistic, cerință obligatorie pentru a se înscrie la concurs. Astfel se face că Centrul de informare turistică Merișani este închis de 2 ani, deși pe ușă nu există niciun afiș din care să reiasă acest lucru. Dacă turiștii sunt interesați să afle ce obiective turistice sunt în apropierea centrului de la Merișani, atunci ei pot să afle de aici doar programul de lucru, respectiv 9-12, 13-16. În rest, nicio informație. Uș e închisă! Conform primarului Luigi Ionescu, la centrul de informare turistică nu se lucrează de câțiva ani.  „Nu s-a angajat nimeni pe salariul minim pe economie. De câțiva ani a fost scos postul la concurs, dar nimeni nu este interesat. Și acum mai apare anunțul pe la forțele de muncă. Dar la salariul minim pe economie nu vine nimeni să stea acolo. Partea proastă e că dacă vrea cineva să se angajeze aici trebuie să aibă și atestatul de ghid turistic, iar acest lucru este destul de rar…”, a precizat primarul de la Merișani.

Din centru de informare… secție de poliție

Întrebat ce are de gând să facă cu această clădire, mai ales că la sfârșitul acestui an se împlinesc cinci ani de la construirea obiectivului, acesta fiind de fapt termenul limită la care construcțiile pe fonduri europene pot fi modificate, edilul consideră că nu pot fi făcute prea multe pentru comunitate, deoarece clădirea ar fi „peste mână” pentru administrație .
„Este o realizare după timpul doamnei Udrea. Am văzut prin țară unele care sunt puse chiar în câmp… Au trecut cinci ani de la realizarea acestei clădiri, iar acum putem să îi schimbăm utilitatea și să îi găsim o nouă destinație, dar e destul de greu pentru că e peste drumul național. Vom vedea ce face cu ea. Dacă era prin sat făceam o grădiniță, o bibliotecă, dar așa este <<peste mână>>, la 500 de metri de Primărie în câmpul ăla acolo”, mai adaugă primarul. 
Și uite așa o clădire modernă construită cu bani europeni pentru comunitate ar putea să ajungă secție de poliție. Cel puțin asta este intenția primarului comunei Merișani în acest moment. „Cred că o să  cedez clădirea pe la poliție că tot am probleme cu comunitatea de etnie romă. Sunt multe probleme în comună cu furturi, cu spargeri de mașini.  Poate îi aduc pe cei de la Bascov încoace. Păi dacă  eu le cedez gratuit, doar să plătăsească utilitățile, de ce nu ar veni?”, a mai precizat edilul Luigi Ionescu. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea