Ziua Mondială a Animalelor 2017, marcată de Muzeul Județean prin acțiuni în liceele din Pitești

Ideea Zilei Mondiale a Animalelor a aparținut lui Heinrich Zimmermann, scriitorul și editorul german al revistei Omul și Câinele. El a organizat pentru prima dată Ziua Mondială a Animalelor la Berlin, în 24 martie 1925. Ulterior, în 1929, a mutat-o pe 4 octombrie. La început, evenimentul era marcat în: Germania, Austria, Elveția și Cehoslovacia. În mai 1931, la un congres al organizațiilor mondiale de protecție a animalelor, la Florența, Zimmermann a propus ca evenimentul să se desfășoare, în fiecare an, peste tot în lume, la data de 4 octombrie, propunere ce a fost acceptată în unanimitate.
4 octombrie este ziua Sfântului Francisc din Assisi (1181-1226), ocrotitorul animalelor, despre care legenda spune că putea să vorbească cu animalele. Sfântul Francisc a murit în ajunul zilei de 4 octombrie, la Assisi, oraș din centrul Italiei, la nord de Roma, la numai două ore de Florența, unde, în 1931, la 705 de ani după moartea Sfântului Francisc, a fost adoptată oficial Ziua Mondială a Animalelor.
În forma actuală, Ziua Mondială a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima dată în Anglia la 4 octombrie 2003. Organizaţiile şi persoanele  fizice care au  participat la ceea ce avea să devină un eveniment anual, mondial, au avut oportunitatea să pledeze în favoarea ocrotirii tuturor animalelor.
Muzeul Judeţean Argeş a marcat Ziua Mondială a Animalelor prin activități de informare şi conştientizare (prezentări, filme, discuții) desfășurate la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” și la Colegiul Tehnic „C. D. Neniţescu” din Piteşti, în data de 4 octombrie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea