Cei mai apreciați politicieni argeșeni pe Facebook

# Mic la votul real, mare la votul virtual - La nivelul județului, Dănuț Dinu este cel mai apreciat și activ om politic pe Facebook # Ion Georgescu - cel mai activ primar pe Facebook
Rețele de socializare au început să joace un rol din ce în ce mai important în viața politicienilor, iar un exemplu concret în acest sens a fost victoria la alegerile prezidențiale a lui Klaus Iohannis, în care Facebook-ul  a avut un rol decisiv. Marea majoritate a politicienilor argeșeni au început să înțeleagă că nu au cum să lipsească din mediul virtual. Dar există și persoane importante din nucleul politic argeșean care încă nu pun accent pe socializarea în mediul virtual.

Alina Gorghiu - cel mai popular politician de origini argeșene de pe Facebook

Ce fac politicienii argeșeni pe facebook? Mulți dintre ei câștigă credibilitate și își expun pe larg ideile politice și activitățile avute, alții dezvăluie anumite detalii din viața personală.
Fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, actual senator de Timiș, a copilărit și a învățat la liceul „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș. Deși nu a deținut nicio funcție publică în județ și nici nu s-a implicat foarte mult în politica argeșeană, Alina Gorghiu este cel mai popular politician cu origini argeșene de pe Facebook,  cu aproximativ 123.000 de persoane care o apreciază pe pagina de persoană publică.
După Alina Gorghiu, ca număr de aprecieri pe Facebook, cu aproximativ 47.000, se află Robert Turcescu, deputat PMP Constanța. Piteșteanul își actualizează frecvent cele două pagini de facebook, cea de persoană publică și cea de profil, expunând pe larg ideile politice sau comentând cu mult umor declarațiile adversarilor săi politici, având sute de reacții la postări din partea prietenilor virtuali.
Urmează piteșteanul Daniel Constantin, cu peste 43.000 de aprecieri. Fostul ministru al Mediului și Agriculturii, actual deputat, combină pe pagina de socializare ideile politice cu viața personală. Tot cu 43.000 de aprecieri îl regăsim pe europarlamentarul Mircea  Diaconu. Așa cum era de așteptat, argeșeanul pune accent, pe pagina de facebook, pe postări privind activitatea în Parlamentul European și situația țării în raport cu uniunea Europeană.

Dănuț Dinu - cel mai apreciat politician la nivelul județului

Dacă ne referim strict la nivelul județului, atunci cel mai apreciat om politic argeșean este fostul polițist Dănuț Dinu, actual consilier local la Pitești. Pe una de paginile de profil, acesta este urmărit de peste 13.000 de persoane.  Popularitatea lui Dinu a crescut odată cu retragerea sa din poliție și cu anunțarea candidaturii la alegerile pentru Primăria Pitești, unde întreaga sa campanie electorală a fost realizată prin intermediul Facebook. Dănuț Dinu este singurul politician argeșean care în urma postărilor sale obține câteva mii de like-uri.

Simona Bucura Oprescu - cel mai activ parlamentar pe rețele de socializare

În ceea ce privește popularitatea parlamentarilor argeșeni pe Facebook, aceasta este una scăzută. Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu este cel mai activ deputat pe Facebook,  ajungând la pragul de 5000 de prieteni pe pagina personală și fiind urmărită de peste 1300 de persoane.

Ion Georgescu - cel mai activ primar pe Facebook

În privința comunicării primarilor din Argeș cu prietenii virtuali, de departe, cel mai activ și apreciat pe Facebook, este Ion Georgescu, edilul de la Mioveni. Acesta își pune la curent prietenii virtuali cu activitateățile desfășurată în orașul pe care îl gospodărește. Odată cu obținerea mandatului de primar al municipiului Pitești, nici edilul Cornel Ionică nu este mai prejos, fiind alături cu informații pentru prieteni din administrația locală piteșteană. Alte „voci” importante pe Facebook sunt președintele CJ Argeș, Dan Manu, dar și președintele PNȚCD Argeș, Gheorghe Dinescu.

Liderii PSD Argeș și PNL Argeș - fără cont de Facebook

Există și lideri politici din Argeș care încă nu pun accent pe importanța rețelelor de socializare în promovarea carierii lor politice. Este și cazul liderului PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca, fost ministru al Cercetării, dar și a lui Adrian Miuțescu, președintintele PNL Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea