Scandal la ședința de Consiliu Local! Consilierii din Bradu suspectează că șeful Căminului Cultural ocupă postul fraudulos

# Protejatul lui Frătică, omul de cultură numărul unu din Bradu! # Cristinel Soare  (Țîcă), directorul Căminului Cultural din localitate, este absolvent al Liceului Tehnic pentru Protecția Mediului Pitești # Cristinel Soare: Nu avem (site sau facebook, n.r.) da` dacă e... avem pă cea de la bibliotecă că lucrăm împreună acolo, cu doamna de la bibliotecă...

Cultura, în Bradu, e în...pom! Sau, mai pe românește, trage să moară. Dacă, în alte localități, mult mai sărace la pungă, activitatea de profil este una bogată, la Bradu... ioc! Și asta se datorează, desigur, în bună măsură, întâiului om de cultură al comunei, Cristinel Soare (Țîcă), absolvent de liceu tehnic și... cam atât. Domnia sa, deși conduce un Mercedes aproape nou și locuiește într-o vilă opulentă, cu piscină, spațiu pentru grătare și alte minunății, are dificultăți în a se exprima liber. Suntem curioși cum stă la scris, mai ales că, anul trecut, așa cum ne declară, a fost apt să treacă de un concurs. Ah, am uitat: concursul a fost organizat la Primăria Bradu, pe vremea când prietenul Frătică încă mai  era șeful absolut.

 

Cristinel Soare: Nu avem (site sau facebook, n.r.) da` dacă e... avem pă cea de la bibliotecă că lucrăm împreună acolo, cu doamna de la bibliotecă...

Curioși nevoie mare în a afla și chiar promova activitățile cu specific cultural ale comunei, l-am contactat telefonic pe domnul Cristian Soare. Doar că... mai nimic. Pentru că, desigur, mai nimic nu se face acolo, la Căminul Cultural din localitate:
# Redactor: Bună ziua. Dorim să scriem, să mediatizăm evenimentele ce au loc la Căminul Cultural din Bradu. Aveți site propriu, pagină de facebook? Cum vă faceți cunoscute activitățile?
Cristinel Soare  (Țîcă): Nu avem da` dacă e... avem pă cea de la bibliotecă că lucrăm împreună acolo cu doamna de la bibliotecă și... singura problemă ce pot să vă spun legat de... spectacole. S-au făcut spectacole cu copiii, cu...
# Redactor: Aha...
Cristinel Soare: Festivalul Toamnei se organiza la Cămin, acum am înțeles că se organizează la Sala de Sport...
# Redactor: Deci nu se mai face la dumneavoastră. De ce?
Cristinel Soare: Pentru că e mai mare (Sala de Sport, n.r.) și dacă plouă... să aibă oamenii, să nu îi plouă...

Punct! Cam atât cu privire la activitățile trecute, prezente și viitoare ale Căminului Cultural Bradu. Oricum, mașina domnului director, adică Merțanul negru, este văzută mult mai mult la spălătoria cu cârciumă de vis-a-vis de Primărie, decât la Cămin. Spălătoria nu este a domniei sale, însă, și parcă nici Merțanul. Parcă nici casa...

Promovare cu succes! Cristinel Soare: Deci... la promovare... am dat un examen cum ar veni...

Voci din ce în ce mai nemulțumite de starea jalnică a fenomenului cultural din zonă susțin că domnul director nu este deloc potrivit funcției pe care o ocupă. Am aflat, astfel, că a terminat Liceul Tehnic pentru Protecția Mediului Pitești și, mai ales, că a fost promovat... prin concurs.
# Redactor: Spuneți-ne și care este problema cu ajungerea dvs. în funcția de director. Este legală accederea? Aveți studii de specialitate?
Cristinel Soare: Deci... am fost promovat... am fost promovat acum un an și... am dat un examen... deci..
# Redactor: Ați dat și concurs?
Cristinel Soare: Deci... la promovare... am dat un examen cum ar veni...
# Redactor:  Ați dat examenul și cu cineva de la Direcția de Cultură în comisie? Sau s-a dat examenul la Primărie?
Cristinel Soare: La Primărie. Cu comisie din Primărie!

Așadar, ținând cont că domnul Soare a venit de la o activitate sportivă, schema a fost una de atac: Frătică a centrat, Soare a înscris. În poarta goală, desigur, nimeni neavând, probabil, curajul de a concura cu un asemenea colos...
Cristi Cocea, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național, nu s-a declarat uimit de faptul că instituția pe care o conduce nu a fost solicitată să participe la selectarea directorului de Cămin Cultural.
Cristi Cocea: ”Nu am fost invitați la Bradu. Dealtfel, puține sunt primăriile care ne invită să participăm la concurs, care ne invită să ne implicăm în selectarea subiectelor. În cazul de față, legislația în vigoare prevede participarea, în cadrul comisiei de examen, a unui reprezentant al Consiliului Local și a doi reprezentanți cu atribuții în domeniu. Aceștia pot fi, într-o interpretare avantajoasă a legii, din cadrul aceleiași instituții.”
Întrebat despre localitățile care au inițiat un astfel de demers, directorul Cristi Cocea ne-a răspuns cu sinceritate: ”Din nefericire, puține autorități locale au curajul să ne cheme. Și ne cheamă acolo unde se vrea construcția unui lăcaș de cultură și din punct de vedere al factorului uman, nu numai al existenței pereților. Vă pot spune, ca exemplu,  că am participat la selecția managerilor la Bascov și  la Mioveni. Acolo s-a dorit să existe instituții active și performante și, după cum se poate constata, s-a și reușit!...”

Consilier local înjurat de colegii liberali pentru curajul de a cere explicații

Ultima ședință de Consiliu Local a decurs cu amenințări și înjurături. Pentru că unul dintre consilieri a solicitat relații scrise cu privire la accederea lui Țîcă în funcția de director al Căminului Cultural din localitate. Imediat, oamenii lui Frătică, au trecut la înjurături și jigniri.
Consilier local: Am făcut o cerere către domnul primar pentru a afla cum a ajuns persoana cu pricina din consilier al primarului, în director de Cămin Cultural.  Încă nu mi s-a dat un răspuns scris, așa încât nu vă pot da mai multe detalii. Luînd cuvântul în ultima ședință de Consiliu Local, atât eu, cât și un coleg am fost bruscați verbal, făcuți proști și incompetenți de persoane din anturajul lui Frătică.
Același consilier ne-a mai declarat și faptul că intenționează, ulterior, să ceară și date cu privire la activitarea prestată, ca manager, de Cristinel Soare. ”E mai mult cu mașina la spălătorie”, ne-a mai spus acesta. Ceea ce am observat și noi, dar și mulți alții... A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea